cv ketel

Het belang van onderhoud aan een CV-ketel  

De aankoop van een CV-ketel is een bewuste aankoop. Je gaat op zoek naar een CV-ketel als de oude toe is aan vervanging. De aankoop van een CV-ketel is nooit een impulsaankoop. Wanneer je een nieuwe CV-ketel gaat kopen dan zijn de prijs, de garantie en het energieverbruik de drie punten waar je in eerst instantie goed naar kijkt. Je kunt je ook laten informeren door je huidige onderhoudsmonteur welke CV-ketels er op dit moment goed lopen, ketels waarvan hij weet dat ze prima functioneren. Hij is de vakman en kan de daarin goed begeleiden. Je kunt ook online een kijkje nemen als je weet welke CV-ketels er nu op de markt zijn die voldoen aan jouw eisen en wensen. Je zult diverse aanbiedingen tegenkomen. Staar je echter niet blind op een cadeaubon die je erbij krijgt. De garantie op jouw nieuwe CV-ketel is veel belangrijker. Het is wel aantrekkelijk als je bijvoorbeeld een nieuwe en slimme thermostaat met korting ontvangt bij de aankoop van een CV-ketel.

CV plaatsen

Laat je nieuwe CV-ketel altijd door de vakman, de verwarmingsmonteur installeren. En vul je garantiepapieren voor de ketel in, lees de voorwaarden! Tevens kun je bij de aankoop een onderhoudsabonnement afsluiten voor je nieuwe CV-ketel. Op die manier ben je verzekerd van een optimaal functionerend apparaat. Het onderhoud kost je een bepaald bedrag per jaar, daarvoor krijg je een nota. Een goed onderhouden ketel kan extra kosten voorkomen. Problemen die in aantocht zijn worden door de monteur ontdekt. Ook voor jouw veiligheid en die van de huisgenoten en huisdieren is het van belang een CV ketel goed te onderhouden. Vaak hoeft de ketel alleen maar schoongemaakt te worden tijdens een onderhoudsbeurt, maar ook dat is belangrijk. Soms moet er iets vervangen worden. De onderhoudsmonteur zal je altijd vertellen wat hij heeft gedaan.

cv plaatsen

Tips CV ketel

Een onderhoudscontract sluit je meestal af bij aankoop bij een nieuwe CV-ketel, kan ook later. Bewaar deze papieren goed, ook de nota van de laatste onderhoudsbeurt dien je te bewaren. Krijg je brand in huis, wat uiteraard niet te hopen is, dan kun je aantonen dat er geen achterstallig onderhoud is aan de CV-ketel en dat de brand daardoor niet is veroorzaakt. Belangrijk dus voor je verzekering om papieren daaromtrent te bewaren. Tip: koop je CV-ketel bij je in de buurt bij een gerenommeerd bedrijf en kijk vooraf bij de CV koopjes. Krijg je storing (en dat gebeurt altijd als het erg koud is of als je aan het kerstdiner zit), dan word je snel geholpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *