Tips voor de inrichting van een nieuw kantoor 

Tips voor de inrichting van een nieuw kantoor 

Een werkplek heeft veel invloed op je bedrijf. De productiviteit en effectiviteit van je werknemers worden deels bepaald door de werkomgeving. De inrichting van een kantoor is dan ook van groot belang. Het is dus belangrijk dat de werknemers zich op hun gemak voelen. Weet je niet waar je moet beginnen met een nieuwe inrichting en ben je benieuwd waar je op moet letten? Lees dan verder! 

Open ruimte 

Vroeger werden werknemers in individuele hokjes geplaatst. Iedereen had een eigen kantoor en kon daardoor ook doen en laten wat ze wilden. De kans op afleiding was veel groter dan in een grote open ruimte zoals men tegenwoordig veel vaker toepast. Een open sfeer stimuleert overleg en interactie tussen collega’s, er kunnen veel meer werkplekken gecreëerd worden op hetzelfde oppervlakte en er zijn meer mogelijkheden voor teamwerk. Toch wordt er ook vaak gekozen voor een aantal aparte ruimtes in een open sfeer kantoor. Bijvoorbeeld een kleine keuken voor koffie en thee, een lunch ruimte en eventueel een afgesloten ruimte voor de opperste concentratie. Ook is een kleine ruimte fijn als je klanten wilt ontvangen en een presentatie wilt geven. 

Zorg voor ontspanning 

Bewegen is voor iedereen goed, maar zeker voor mensen die veel tijd doorbrengen achter een bureau. Zorg daarom voor mogelijkheden tot bewegen en ontspanning tussen het werk door. Maak een ruimte waar mensen kunnen lopen, creëer plekken waar onder het werk kan worden bewogen, zorg voor wat hometrainers en zet een tafeltennistafel in de kantine. Allemaal subtiele dingen die ervoor zorgen dat je personeel beweegt en kan ontspannen. Dit zorgt ook weer voor meer productiviteit en concentratie.

Kato helpt je graag!

Elk kantoor moet natuurlijk aangepast worden op jouw werknemers. Ga in gesprek met ze en luister naar wat zij graag willen. Zie je het niet zitten om zelf de kantoor ruimte in te richten of heb je geen tijd? Neem dan contact op met Kato. Zij zijn gespecialiseerd in inrichting van het kantoor en helpen je graag bij het inrichten van jouw kantoorruimte. Ben je benieuwd naar kantoren die ze hebben ingericht? Neem dan een kijkje op de website en doe inspiratie op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *