Dit is hoe jij minder plastic kunt verspillen!

Dit is hoe jij minder plastic kunt verspillen!

Als we de afgelopen tien jaar samen willen vatten, komen we al gauw tot de conclusie dat het klimaat op aarde aardig is veranderd. Grote temperatuurschommelingen en het smelten van enorme ijskappen zijn nog maar kleine gevolgen van de groei van onze bevolking. Hiernaast schieten meteen termen als ‘plastic soep’ door je hoofd. Vooral over dat laatste willen we het graag met je hebben in dit blog. We vertellen hier namelijk over een geschikte manier waarop wij samen die plastic soep tegen kunnen gaan. Benieuwd geworden? Lees dan gauw verder!

Op naar een verpakking van papier

Vrijwel iedereen doet zijn of haar boodschappen in de supermarkt. Dit is dé plek waar zowel eten als drinken wordt gekocht en laten we eerlijk zijn: dat is iets waar we veel van nodig hebben. Over het algemeen geldt de volgende regel: hoe meer tijd we ergens besteden, hoe meer we moeten letten op ons verbruik. Let er daarom bij je volgende winkelbezoek eens op om de plastic verpakkingen te laten liggen en de kartonnen verpakkingen mee te nemen. Natuurlijk blijven de plastic verpakkingen wel in de winkel liggen, maar door jouw keuze wordt er nu in ieder geval één kartonnen verpakking meer verkocht. Met deze kleine ingreep in jouw dagelijkse structuur help jij duizenden – dan wel miljoenen – mensen en dieren en dat moet een goed gevoel geven!

Recyclen

De term ‘recycling’ is toch wel een term die we de laatste jaren steeds vaker voorbij horen komen en dat is vanzelfsprekend niet zonder reden. Het weggooien van producten die niet helemaal meer aan je wensen voldoen, is normaler dan ooit tevoren. Misschien ziet het eten er niet meer lekker uit of vind je dat het pak melk in je koelkast wat vreemd ruikt. 

Kies er daarom eens voor om emmers te kopen en deze wat vaker te gebruiken in plaats van die eindeloze plastic bakjes. Jouw emmers kopen, doe je gemakkelijk op het internet! Misschien voelt het nu alsof jouw inbreng in het tegengaan van de plastic soep niet heel groot is, maar in de praktijk help jij duizenden, dan wel miljoenen mensen en dieren. Iedereen die ook maar iets doet en de hele zorgelijke situatie in zijn of haar achterhoofd houdt, is goed bezig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *