led panelen

Waarom LED panelen een goede keus voor besparing is

Bij werkruimtes zoals kantoorpanden en magazijnen wordt vaak aan TL verlichting gedacht, maar je kunt zoveel meer dan alleen dat. Heb je bijvoorbeeld weleens nagedacht over LED panelen? In dit blog leggen we je uit waarom LED panelen onze voorkeur hebben tegenover TL verlichting.

Kostenbesparing met een LED paneel

De voornaamste reden waarom je voor een LED paneel zou moeten kiezen is de energiebesparing. Met de nieuwste LED panelen kan je tot wel 80% aan kosten besparen. Maar daarnaast bespaar je op nog veel meer kosten met een led paneel. Zo hebben LED panelen een langere levensduur, wat op den duur kosten bespaart op vervanging van de lampen.

Een ander voordeel van een LED paneel ten opzichte van een TL armatuur, is de schoonmaakkosten. Je zou er misschien niet gelijk bij stilstaan of over nadenken, maar heb je weleens gekeken naar de roosters in een TL armatuur? Deze worden namelijk heel snel vies. Er komt stof in, hier en daar een spinnenweb en zo wil jij je natuurlijk niet tegenover een klant presenteren. LED panelen zijn plat en daardoor een stuk gemakkelijker schoon te maken. Je hoeft enkel en alleen een doekje over het paneel te halen. Daarbij komt ook nog eens kijken dat stof en andere viezigheden op den duur kunnen zorgen voor een verminderde lichtopbrengst.

Mooiere uitstraling

Oké, TL verlichting is inderdaad heel praktisch, maar het is niet heel fancy in het interieur. LED panelen daarentegen zijn niet alleen onwijs functioneel, maar zijn ook nog eens heel mooi afgewerkt en plat. Het voordeel daarvan is dat je ze in het plafond kunt wegwerken.

Houd bij de aanschaf rekening met belangrijke eigenschappen

Er zijn wel een aantal belangrijke eigenschappen waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van LED panelen. Zo zijn er verschillende lichtkleuren LED panelen. En welke lichtkleur het beste is, hangt natuurlijk helemaal af van ieders eigen smaak en het doel waarvoor de LED panelen worden ingezet.

Een warm wit licht LED paneel hangt bijvoorbeeld vaak in een hal, gang of trappenhuis, terwijl een neutraal wit licht vaak aangeschaft wordt in kantoorpanden of magazijnen. Van een warme kleur worden mensen vermoeid, waardoor je minder productief wordt en daardoor warm licht niet geschikt is voor op kantoor. LED panelen met daglicht worden op hun beurt voornamelijk gebruikt in de gezondheidssector.

Verschillende afmetingen

Een tweede belangrijke eigenschap is de afmeting. Led panelen zijn er namelijk in verschillende soorten en maten. Daardoor hoef je niet bang te zijn dat je niet de juiste maat kunt vinden voor in jouw systeemplafond. Als je op zoek bent naar een vierkant rasterwerk, dan is een led paneel 60×60 waarschijnlijk het formaat dat jij nodig hebt. Kijk daarom altijd goed welke LED panelen jij nodig hebt om de oude armaturen te vervangen.

De UGR waarde (Unified Glare Rating)

Tot slot is de UGR waarde belangrijk om naar te kijken. De UGR-waarde (Unified Glare Rating) is een waarde die de mate van onbehaaglijke verblinding aangeeft. Het komt er op neer dat hoe lager de waarde is, hoe minder lichthinder je zult ervaren. Besteed daarom genoeg aandacht om een bepaalde ruimte van de juiste verlichting te voorzien. Als je bijvoorbeeld in een kantoorruimte niet de juiste verlichting hebt, kan dit een grote invloed hebben op de productiviteit van de mensen die in de ruimte werkzaam zijn. Let er dus op dat het licht helder moet zijn, maar niet mag zorgen voor schittering of verblinding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *