drones wereld verduurzamen

Drones die de wereld verduurzamen

De afgelopen jaren zijn drones steeds populairder geworden. Waar ze eerst vooral voor militaire doeleinden werden ingezet, zagen we enkele jaren terug dat ze een ware gadget werden. Inmiddels zijn ze zelfs die rol ontstegen. De drone is steeds belangrijker geworden in het dagelijks leven. Een drone biedt talloze mogelijkheden, zowel of professioneel als particulier gebied. Waar je als particulier een Drone reparatie bij Droneland.nl laat uitvoeren, gaat het op professioneel gebied er toch heel anders aan toe. Tegenwoordig worden drones zelfs ingezet voor civiele doeleinden en op veel terreinen kennen ze zelfs een duurzame toepassing. Drones die de wereld verduurzamen? Hoe zit dat eigenlijk? Wij zetten de 3 slimste drones voor jou op een rijtje!

1.         Vogels verjagen is kinderspel

Jarenlang was er sprake van een nijpende situatie bij vluchthavens. Veel vliegtuigen kregen te maken met het gevaar van rondvliegende vogels. Wanneer deze in een startende motor verstrikt raken, kunnen ze in het ergste geval een motor doen uitschakelen. Dit gebeurde in 2019 bij Amerikaanse luchtvaartmaatschappij US Airways. Nadat ze met een zwerm vogels in contact waren gekomen, vielen beide motoren uit. De piloten slaagden er in om in de Hudson River een noodlanding te maken, er waren gelukkig geen doden. Wel werd duidelijk dat er een oplossing moest komen.

Clear Flight Solutions heeft een methode ontwikkeld om een robotvalk te produceren. Dit is een drone die kleine vogels van vliegvelden, havens en landbouwgebieden kan verjagen. De robotvalk is inmiddels ook geïntroduceerd in Twente! Mogelijk kan deze toepassing van de drone enkele miljarden schade besparen. Bovendien maakt het vliegen een stuk veiliger.

2.         Overal online dankzij drones

We staan er misschien niet altijd bij stil, maar het is eigenlijk heel wonderlijk dat we overal in Nederland van een online netwerk kunnen profiteren. Dit is echter niet wereldwijd zo vanzelfsprekend. Er zijn ook genoeg afgelegen plaatsen of bergachtige gebieden waarbij het bijna onmogelijk is om online service te verkrijgen. Gelukkig maken drones dit nu wel mogelijk. Google experimenteert momenteel met drones en luchtballonnen om afgelegen gebieden op de online wereld te zetten. Ook tijdens crisissituaties is het met deze middelen mogelijk om de online wereld dichterbij te brengen.

3.         Luchtvervuiling in China? Geen probleem!

In China zijn er nog steeds veel bedrijven die met vervuilende grondstoffen werken. China hamert al jaren op een veiligere leefomgeving voor haar bewoners. Bovendien zien ze vervuilende bedrijven als een bedreiging voor de economische sector. Daarom moet ieder bedrijf aan bepaalde standaarden voldoen. Als ze hier niet aan voldoen, krijgen ze te maken met hoge boetes en een zeer gefrustreerd inspectieteam. Toch is het niet altijd even makkelijk om uit te vinden welke bedrijven met zware materialen en grondstoffen werken. Daarvoor maken ze nu gebruik van drones die geïnstalleerd zijn met infraroodcamera’s. Zo zoeken ze ’s nachts en in het weekend naar vervuilende bedrijven. Bij verdachte omstandigheden krijgen de bedrijven een bezoekje van een inspectieteam, met alle gevolgen nadien.

Door middel van drones kan China het land een stuk mooier en schoner houden. Hierdoor stijgt hun economische positie in de wereld en genieten ze van een betere leefomgeving voor de burgers. China is hiermee zeer vooruitstrevend op andere landen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *