brandstofkosten

Bespaar brandstofkosten met autoruitfolie!

Een auto is een prettig vervoersmiddel om je van A naar B te brengen. Toch is het geen goedkoop vervoersmiddel. Bovendien hebben ze geen goede invloed op het milieu. Het brandstofverbruik is voor de meeste automobilisten een doorn in het oog. Hoe zuinig je ook probeert te rijden, de tank lijkt altijd sneller leeg te gaan dan je had verwacht. Wanneer je weer eens bij het tankstation staat, bedenk je plotseling dat het nu écht anders moet. De uitputting van grondstoffen, de uitlaatgassen, het is genoeg geweest! Maar hoe bespaar je op de brandstofkosten als je niet zuiniger dan dit kan rijden?

Vaak vergeten automobilisten dat het brandstofverbruik afhankelijk is van meerdere factoren, niet alleen de rijstijl. Besparen op de brandstofkosten is één van de beste manieren om de autokosten structureel te verlagen. Jij hebt de brandstofkosten grotendeels zelf in de hand. Maar hoe pak je dit probleem dan aan? Het antwoord is simpel: maak gebruik van autoruitfolie!

Autoruiten blinderen voor lagere brandstofkosten

Autoruiten blinderen voor lagere brandstofkosten? Het klinkt bijna als sciencefiction. Kan een kleine aanpassing aan de auto écht een groot verschil maken? En wat maakt dit verschil?

Autoruitfolie staat bekend om zijn zonwerende kwaliteiten. De folie zorgt voor extra isolatie in de auto. In de zomermaanden blijft de temperatuur altijd constant, zelfs als de auto de hele dag in de volle zon heeft gestaan. In de winter blijft de temperatuur ook aangenaam. De folie draagt bij aan een fijne binnentemperatuur. Dit is niet alleen prettig voor de bestuurder en inzittenden, maar ook voor het brandstofverbruik. Doordat de temperatuur in de auto constant blijft, zal er minder snel naar de airco of verwarming gegrepen worden. Dit zijn, zoals we allemaal weten, grootverbruikers in energie. Om een voorbeeld te geven: het gebruik van de airco kan tot maar liefst 10% extra brandstofverbruik leiden. Door deze hulpmiddelen niet onnodig te gebruiken, bespaar je direct veel meer op je brandstofverbruik.

autoruiten blinderen

Langere levensduur van airco en verwarming

Dankzij autoruitfolie hoef je minder vaak van elektrische hulpmiddelen gebruik te maken. Hierdoor verleng je de levensduur van de airco en verwarming aanzienlijk. De kans dat je deze moet vervangen gedurende de levensduur van de auto is zeer klein. Dat scheelt je op de lange termijn veel kosten én het milieu wordt niet verder uitgeput. Bovendien kan je de auto vaak voor een leuk bedrag verkopen als de airco en verwarming nog in goede conditie zijn. Zo hou je genoeg geld over om een mooie (energiezuinige) en nieuwe auto aan te schaffen. Dat noemen we nog eens een win-win situatie!

Langere levensduur van airco en verwarming

Autoruiten blinderen door professionals

Het blinderen van de autoruiten mag enkel door professionals worden gedaan. Er worden strenge regels gehanteerd bij de hoeveelheid licht die de folie moet doorlaten. Als leek weet je vaak niet hoe je de autoruitfolie op een veilige manier monteert. Een expert weet precies hoeveel lichtdoorlatendheid er nodig is om veilig aan het verkeer deel te nemen. Een slechte lichtdoorlatendheid is niet alleen gevaarlijk voor jezelf, maar ook voor alle andere verkeersdeelnemers. Daarom is het verstandig om het blinderen van de ruiten altijd aan experts over te laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *