duurzame accu's

Duurzame accu’s, waar blijven ze?

Duurzaamheid speelt een belangrijke rol in ons dagelijkse leven. Loop een willekeurige straat binnen en je zal direct zonnepanelen zien pronken op de Nederlandse daken. Natuurlijk is energiebewust leven niet de enige manier om duurzaam om te gaan met de schaarse goederen in ons land. Wanneer we de toekomst blijvend willen veranderen, is het van groot belang dat we kiezen voor milieubewuste producten. We willen immers de aarde behouden zoals hij nu is. Als onze consumptiemaatschappij op de huidige voet blijft doorgaan, zullen de gevolgen niet te voorspellen zijn voor onze kinderen en (achter)kleinkinderen. De oplossing voor het milieuprobleem is het gebruik van duurzame producten. Producten die lange tijd meegaan en worden aangevoerd door natuurlijke energiebronnen zoals zon en wind. De meeste doorgewinterde professionals maken tegenwoordig gelukkig gebruik van duurzaam accu gereedschap. Dit maakt het werk niet alleen een stuk duurzamer, maar ook nog eens eenvoudiger. Doordat je niet meer continu op een stroompunt bent aangesloten, kan je mobieler bewegen.

Kenmerken van een duurzame accu

Steeds meer leveranciers van gereedschappen zijn gericht op de energietransitie. Zo vind je accu boorhamers bij Mastertools die voldoen aan de eisen die door de overheid worden gesteld. De overheid hamert continu op het gebruik van duurzame materialen op de bouw. Dit betekent niet alleen dat er duurzaam gebouwd moet worden, maar dat ook het gereedschap aan bepaalde richtlijnen moet voldoen. Om het elektriciteitsverbruik op de bouw te verlagen, wordt er gebruik gemaakt van duurzaam accu gereedschap. Zo worden deze accu’s op basis van zonne- en/of windenergie gebouwd. De eisen die door de overheid worden gesteld, worden zo mogelijk uitgebreid en geperfectioneerd. Hierdoor geniet je altijd van de meest duurzame accu.

accu boorhamers

Voordelen van duurzaam accu gereedschap

Uiteraard beschikt duurzaam accu gereedschap over veel voordelen voor het milieu, maar van welke voordelen kan jij als frequent klusser of doorgewinterde professional genieten? We zetten de belangrijkste voordelen op een rijtje:

  • Dankzij een duurzame accu is het mogelijk om mobieler te bewegen. Je kunt van de ene klus naar de andere lopen, zonder dat je het gereedschap van een stroompunt moet verwijderen. Daarnaast is er niet altijd een stroompunt tot je beschikking. Dit kan de klus vertragen. Duurzaam accu gereedschap stelt de gebruiker in staat om uren door te werken, zonder de tussenkomst van kabels of een stroompunt. Snel en efficiënt werken is nog nooit zo eenvoudig geweest.
  • Duurzaam bouwen is helemaal hot in 2019. Steeds meer gemeentes vragen naar duurzame bouwwerkzaamheden. Als professional moet je hierop voorbereid zijn. Wanneer je niet gebruik maakt van duurzame materialen of gereedschap zal de vraag naar jouw diensten teruglopen. Hierdoor loop je een hoop inkomsten mis. Door kwalitatief duurzaam gereedschap aan je arsenaal toe te voegen, zal je investeren in een toekomst in de bouw.
  • Duurzaam accu gereedschap geeft je een prettig gevoel. Het geeft een boost voor je zelfvertrouwen. Dankzij jouw alternatieve gereedschap worden de eerste stappen voor een mooiere wereld gezet. Een betere wereld begint immers bij jezelf. Jij draagt alvast je steentje bij en dat geeft een goed gevoel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *