Verlaag je energierekening met gehuurde zonnepanelen

Bezit je een huis in Doetinchem of omliggende regio en overweeg je al langer de aankoop van zonnepanelen maar zie je op tegen de grote eenmalige investering? Dan is het huren van zonnepanelen een goede optie. In dit artikel lees je er meer over.

Verlaag je energierekening door zonnepanelen te huren

Het streven van jouw woonplaats Doetinchem is om in 2030 energieneutraal te zijn. Ongetwijfeld wil jij als huiseigenaar in Doetinchem ook je steentje bijdragen aan deze ambitieuze milieudoelstelling en overweeg je daarom de aanschaf van zonnepanelen. Die bieden jou overigens ook nog een stuk financieel voordeel want met zelf opgewekte stroom kun je je maandelijkse energierekening flink verlagen. Het kopen van zonnepanelen vergt echter een behoorlijke eenmalige investering die je nu moet voldoen en waar je in de jaren daarna financieel plezier van hebt. Kun je die investering nu niet doen, of ben je daar niet toe bereid, maar wil je wel genieten van schone stroom door middel van zonnepanelen op je dak in Doetinchem of omliggende regio, dan is er nu een heel goed alternatief: zonnepanelen huren in Doetinchem.

Zo werkt het huren van zonnepanelen in Doetinchem

Kies je voor het huren van zonnepanelen in Doetinchem via Otovo dan betaal je maandelijks een beperkt en vast huurbedrag voor het gebruik van de zonnepanelen, die niet jouw eigendom worden. Je profiteert wel al meteen van de door de zonnepanelen opgewekte groene stroom en kunt daarmee je energierekening verlagen en tegelijkertijd meedoen op weg naar een planet proof wereld. Zo draag je toch bij aan de milieudoelstelling van de gemeente Doetinchem terwijl je niet wordt geconfronteerd met een grote, eenmalige investering die je nu op tafel moet leggen. Na 20 jaren heb je de mogelijkheid om de zonnepanelen, die meestal ongeveer 25 jaar meegaan, over te nemen. De huurcontracten zijn flexibel af te sluiten. Je kunt het contract dus tussentijds opzeggen en de zonnepanelen laten verwijderen.

Zonnepanelen combineren met een thuisbatterij

Als straks de salderingsregeling wordt afgeschaft krijg je geen of minder geld voor de stroom die jouw gehuurde zonnepanelen opwekken en terugleveren aan het stroomnet. Door je zonnepanelen te combineren met een thuisbatterij wapen je jezelf tegen deze situatie. Je kunt dan namelijk de stroom dit op dit moment wordt opgewekt, maar die je niet gebruikt, opslaan in de batterij en deze op een later tijdstip (bijvoorbeeld als het donker is en je zonnepanelen geen stroom genereren) alsnog gebruiken. Je hoeft dan op dat moment dus geen stroom in te kopen en dat scheelt kosten en bovendien weet je zeker dat de stroom die je dan verbruikt je eigen groene stroom is, en niet stroom die op een klassieke, vervuilende manier is opgewekt.

Ook voor kopen van zonnepanelen

Ook als je toch liever wel eigenaar wilt worden van de zonnepanelen op je dak in Doetinchem kun je terecht bij Otovo Nederland, de marktplaats voor zonnepanelen. Ook bij aankoop van zonnepanelen bestaat de mogelijkheid om de panelen te combineren met een thuisbatterij.

Goed voor het klimaat en goed voor je bankrekening

Ga je voor het huren van zonnepanelen in Doetinchem dan ben je dus enerzijds bezig met het halen van de milieudoelstelling voor een energieneutraal Doetinchem in 2030 terwijl je anderzijds ook nog eens zorgt voor een lagere energierekening. En dat zie je elke maand terug op je bankrekening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *