Alle informatie op payrolling op een rijtje

Alle informatie op payrolling op een rijtje

De directeur zijn van een bedrijf neemt aardig wat verantwoordelijkheid met zich mee. Die verantwoording kan heel fijn zijn, maar soms is het net iets te veel. Hierdoor kom je soms niet aan de taken toe die je echt wilt doen. Gelukkig kan een payroll organisatie hier bij helpen. Ze nemen namelijk een deel verantwoordelijkheid van je over, maar wees gerust je houd er nog steeds de controle over, het is immers jouw bedrijf. Financiële en administratieve zaken omtrent het personeel worden bijvoorbeeld van je overgenomen. Wil je meer weten over payrolling? Lees dan snel verder!

De voordelen

Als je ervoor kiest om een payrollorganisatie in te schakelen, zijn je werknemers officieel in dienst bij de payrollorganisatie. Dit scheelt jou als baas heel veel tijd. Daarnaast weet je zeker dat de zaken rondom het personeel geweldig geregeld worden, omdat een specialist alles over neemt. Een ander groot voordeel is dat je als wekgever zijnde geen werkgeversrisico meer hebt. Als een werknemer ziek is, dan hoef jij de werknemer niet meer door te betalen.

De kosten van payrolling

De vraag die iedereen stelt: wat gaat er binnen mijn bedrijf veranderen? Het antwoord is; vrij weinig! Jij blijft namelijk de werkgever en de werknemers blijven werken onder jou. Alleen achter de schermen veranderd er iets. De werksfeer en de gezelligheid blijft gewoon, en jij bent nog steeds degene die de werknemers aanstuurt en de leiding neemt. Maar een punt wat wel veranderd is het uitbetalen van het loon, dit wordt namelijk gedaan door de payrollorganisatie. Voor jou als werkgever verandert er verder niet zoveel, maar we kunnen ons voorstellen dat er nog wel wat vragen zijn omtrent de kosten. Je betaald namelijk de payrollorganisatie voor de diensten die jij hebt uitgekozen, denk aan; loon, premies, reserveringen, belastingen, feestdagen, pensioen, vakantiedagen en vakantiegeld, ziekteverzuimen en volledige administratie. Een vast bedrag noemen wordt een beetje lastig, je betaald namelijk geen vast bedrag per uur, daarom is het verstandig om een offerte aan te vragen voor de Payroll kosten bij Payroll Select. Op deze manier weet jij waar je aan toe bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *