Alles wat je moet weten over een laadpaal thuis!

Alles wat je moet weten over een laadpaal thuis!

Elektrisch rijden is de toekomst. Steeds meer mensen stappen over op een elektrische auto. Experts geloven dat deze aantallen over enkele jaren echter nog explosiever zullen stijgen. Duurzaam leven én rijden is belangrijker dan ooit. We beseffen steeds meer hoe groot onze invloed is op het milieu en de toekomst van onze kinderen en (achter)kleinkinderen. Toch roept elektrisch rijden ook de nodige vragen op. Laden in plaats van tanken vraagt immers om wel wat extra voorbereiding. Je treft immers niet overal laadpalen. Hoewel dit er wel steeds meer worden. Bovendien ben je hier vaak relatief veel kwijt. Zeker wanneer je het vergelijkt met een eigen laadpaal thuis.

Een laadpaal thuis? Ja, dat is tegenwoordig echt mogelijk. En steeds meer mensen die een elektrische auto bezitten kiezen ervoor om deze zelf aan te schaffen. Hiermee kun je op ieder moment van de dag gemakkelijk zelf laden en ben je echt altijd verzekerd van een volle accu. Bovendien zijn de kosten voor een laadpaal thuis op de lange termijn vaak veel goedkoper dan wanneer je naar een laadstation gaat. Je hoeft enkel de eigen stroomkosten te betalen. En je hebt natuurlijk een eigen garage of oprit nodig. Vervolgens is het enkel nog een kwestie van de juiste laadpaal kiezen en het enorme gemak kan beginnen!

Waar kan ik mijn laadpaal plaatsen?

Wanneer je over een eigen garage of oprit beschikt is dit erg gemakkelijk. Je beschikt dan over talloze mogelijkheden en er zijn genoeg manieren waarop je jouw laadpaal efficiënt en veilig een plekje kunt geven. Helaas beschikt natuurlijk niet iedereen over een eigen oprit. Dat maakt het wel wat lastiger om een eigen laadpaal te plaatsen, maar zeker niet onmogelijk.

Zo kiezen veel mensen er in dat geval voor om de laadpaal dan maar in de voortuin te plaatsen. De kabel wordt vervolgens getrokken over de stoep. Wanneer dit ook niet nodig is, kun je er ook nog voor kiezen om een laadpaal bij een openbare parkeerplek te plaatsen voor het huis. Let er dan wel op dat je een vergunning aan moet vragen bij de gemeente. Bovendien komt deze ook in het publieke domein terecht. Zo zal er een bordje worden geplaatst en mag iedereen gebruik maken van het laadstation. Ondanks dat het jouw initiatief was, loop je dus het risico dat de buren hier veelvuldig gebruik van maken en jij alsnog naar een extern laadstation uit kan wijken.Waar kan ik mijn laadpaal plaatsen

De beste laadpaal voor thuis

Zodra je weet hoe je de laadpaal thuis gaat monteren, is het natuurlijk ook belangrijk om voor de juiste laadpaal te kiezen. Het aanbod wordt steeds groter. Er is voor iedereen wel wat wils te vinden, maar dan moet je natuurlijk wel weten waar je op moet letten. Kies je voor een Wallbox of toch een andere variant? En waarom dan?

In de praktijk gaat het er vooral om wat er bij jou en je auto past. Niet zozeer hoe de laadpaal dus functioneert of eruit ziet, maar simpelweg of deze goed correspondeert met jouw auto. Je kunt kiezen voor een relatief simpele laadpaal, maar ook voor een zogenaamde slimme laadpaal. Deze beschikt over een aantal extra functionaliteiten, waardoor ze zich nog beter aanpassen aan de huidige samenleving en persoonlijke wensen.

Welke laadpaal voor jou het meest geschikt is? Dat is van meerdere factoren afhankelijk. Daarom is het belangrijk om vrijblijvend een afspraak te maken bij een leverancier van laadpalen en de verschillende soorten met elkaar te vergelijken. Dankzij het juiste advies weet je zeker dat de juiste keuze maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *