Minder plastic verspillen Dat doe je zo!

Minder plastic verspillen? Dat doe je zo!

Als we kijken naar de toestand van de aarde in de afgelopen jaren, kunnen we eigenlijk maar één conclusie trekken: het wordt tijd dat we iets gaan doen. Niet alleen zijn zaken als plastic in de oceaan en de stijging van de zeespiegel erg zorgelijk, maar ook geldt dit voor de opwarming van de aarde in het algemeen. Wij als mens hebben de grootste invloed op dit fenomeen en dat maakt dat wij ook degenen zijn die dit fenomeen weer enigszins kunnen beperken. Hoe? Dat lees je in dit blog! 

Papieren verpakkingen

Vrijwel iedereen doet zijn of haar boodschappen in de supermarkt. Dit is dé plek waar zowel eten als drinken wordt gekocht en laten we eerlijk zijn: dat is iets waar we veel van nodig hebben. Tijdens het doen van de boodschappen zou er eigenlijk maar één uitspraak in ons hoofd moeten zitten: ‘verspil minder!’

Let er bij je volgende winkelbezoek eens op om de plastic verpakkingen te laten liggen en de kartonnen verpakkingen mee te nemen. Natuurlijk blijven de plastic verpakkingen wel in de winkel liggen, maar door jouw keuze wordt er nu in ieder geval één kartonnen verpakking meer verkocht. Met deze kleine ingreep in jouw leven, zorg je voor een betere toestand voor mensen om je heen, maar ook voor de aarde in het algemeen. En dat alles met zo’n kleine verandering!

Hergebruiken

De term ‘recycling’ is een term die we de laatste jaren steeds vaker voorbij horen komen en dat is vanzelfsprekend niet zonder reden. Het weggooien van producten die eigenlijk nog hartstikke bruikbaar zijn, is niets anders dan zonde. 

Kies er eens voor om emmers te kopen en deze wat vaker te gebruiken in plaats van die eindeloze plastic bakjes. Bij Dijkstra Plastics kun je eenvoudig jouw emmers kopen. Misschien voelt het nu alsof jouw inbreng in het tegengaan van de plastic soep niet heel groot is, maar in de praktijk help jij duizenden, dan wel miljoenen mensen en dieren. Iedereen die zich ook maar bewust is van fenomenen als bovenstaande, haalt hoe dan ook energie uit het minder verspillen van plastic. Geef het op z’n minst een kans!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *