geld lenen zonnepanelen

Waarom geld lenen voor zonnepanelen te nemen?

De investering in zonnepanelen is al jaren lang een hot item, misschien moet jij dit ook doen voor jouw huis! Zeker wanneer je een koopwoning hebt, kan het slim zijn om voor zonnepanelen te kiezen en op een duurzame en vaak goedkopere manier aan je energiebehoefte te voldoen. Maar zonnepanelen zijn natuurlijk wel een flinke investering. Kun je deze investering opbrengen? Of is het handig om een lening af te sluiten. In deze blog lees je meer over geld lenen voor zonnepanelen.

Geld lenen voor zonnepanelen, wat zijn de opties?

Vaak kun je bij jouw gemeente subsidie krijgen voor zonnepanelen. Kijk hiervoor op de website van de gemeente of informeer bij een adviseur. Een andere optie die je hebt, is je hypotheek verhogen. Wanneer je je hypotheek verhoogd, kun je van dit bedrag je zonnepanelen, een aanbouw of andere zaken aan jouw huis bekostigen. Doordat dit direct een positief effect heeft op de waarde van je huis kan dit een slimme investering zijn. De waarde van je huis gaat omhoog, en terwijl je daar woont, kun je profiteren van lage energiekosten of krijg je zelfs geld terug wanneer je terug levert aan het net. Houd er wel rekening mee dat je de hypotheekrente betaald en dus ook dit bedrag bij de kosten van de zonnepanelen moet optellen. Stel je betaalt 6% rente voor je hypotheek, dan moet je die kosten dus bij het bedrag optellen dat je voor de investering van je zonnepanelen nodig hebt.Geld lenen voor zonnepanelen

Persoonlijke lening afsluiten

Een andere manier om aan de financiering voor zonnepanelen te komen, is het afsluiten van een persoonlijke lening. Je kan vaak de rente van deze persoonlijke lening fiscaal aftrekken. Ook zijn er speciale regelingen wanneer je een aanschaf doen voor energiebesparing. Dit is goed voor het milieu dus de gemeente heeft interesse om daar een bijdrage aan te leveren. Het voordeel van een persoonlijke lening is dat je geen extra kosten maakt voor hypotheek advies of taxatie. Zeker voor een korte looptijd ben je hierdoor vaak goedkoper uit. Bovendien staat binnen enkele dagen het geld op je rekening waardoor je snel tot de aanschaf van zonnepanelen over kunnen gaan.

De volgende stap naar zonnepanelen

Heb je interesse om zonnepanelen aan te schaffen ga dan alvast een aantal zaken na. Allereerst is de plek waar de zonnepanelen komen van belang. Heeft je huis een dak op het zuiden? Dan kun je beter de zonnepanelen plaatsen dan wanneer je op het noorden je schuine dak hebt. Heb je een plat dak? Dan komen er extra kosten bij voor de constructie om de zonnepanelen schuin plaatsen. In deze blog heb je meer kunnen lezen over zonnepanelen en alvast een idee kunnen vormen of het echt interessant is voor jou. Je hebt nu een idee wat de kosten zullen zijn en wat je nodig hebt. Je kan nu de volgende stap zetten. Uitrekenen hoeveel de kosten en opbrengsten zijn of een gesprek inplannen met een adviseur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *