Een slanker energierekening: hoe krijg je dat?

Een slanker energierekening: hoe krijg je dat?

Een ieder, die over een huis beschikt heeft energie nodig, hetzij in de vorm van stroom, waartoe elektriciteit wordt gerekend of in de vorm van gas, die dagelijks wordt gebruikt als brandstof. Heel vaak maken mensen gebruik van deze 2 vormen van energie in huis, omdat deze het meest worden gebruikt voor warmte, geluid en licht. Energieleveranciers zijn er zat in Nederland. De meeste energiebedrijven in Nederland leveren doorgaans dan ook stroom en gas aan consumenten en worden door de consument beoordeeld op verscheidene punten. Er zijn leveranciers met aardig wat verschillen op gebieden zoals prijs, kwaliteit en contracten. En soms ziet u door de bomen het bos niet meer. Om een geschikt bedrijf te kiezen, waar u meer profijt heeft, kunt u best wat hulp bij gebruiken. Omdat de variëteit op deze gebieden zo groot is, zijn er vergelijkers online, die u een handje kunnen helpen om een energieleverancier te kiezen.

Waarom Energieleverancier vergelijken?

Het vergelijken van energieleveranciers blijkt een noodzaak te zijn. Als uw contract afloopt en u stapt niet over, dan worden er hoge kosten in rekening gebracht. Niet op tijd opzeggen van een energiebedrijf kan dus grote financiële gevolgen hebben. Het is daarom aanbevolen om energieleveringen te vergelijken, op tijd af te zeggen en meteen over te stappen. U zoekt de beste deal van het moment uit om uw rekening zo laag als maar mogelijk is, te krijgen. Overstappen gebeurt om meerdere redenen. Consumenten kunnen overstappen omdat ze willen besparen op geld. U kunt tot wel € 450,- besparen. Maar, naast kosten, kunnen de verschillen in energiecontract, opzegvergoeding en contractduur andere belangrijke motieven zijn om van energieleverancier te veranderen. Belangrijk bij het vergelijken van energieleverancier en het overstappen is vooraf nagaan hoeveel energie u verbruikt in een jaar en hoeveel dat u in een jaar kost. Pas als u deze informatie op een rijtje hebt, kunt u een indicatie krijgen welke leverancier past bij uw budget en uw wensen. Uw jaarrekening is daarbij erg belangrijk.

Duurzame energie      

Energieleveranciers worden, behalve de bovengenoemde gebieden, ook vergeleken op basis van duurzaamheid. Tegenwoordig is er een grotere bewustwording over productie en het gebruik van duurzame energie. Er wordt zoveel als mogelijk gestreefd naar de productie daarvan. Met duurzame energie wordt bedoeld, energie dat zo min mogelijk vervuiling veroorzaakt in de atmosfeer en waar ook zo min mogelijk CO2 uitstoot plaatsvindt. Er wordt nu gewerkt naar een samenleving, die meer gebruik maakt van groene energie. Dat is de populaire term heden ten dage. En dan gaat het om energiebronnen als zonne-energie, windmolens, waterkracht en aardwarmte energie.

10 beste energieleveranciers in Nederland

De energiebedrijven waar mensen het meest naar toe overstappen, zijn gerangschikt naar populariteit in de volgende volgorde. Op de eerste plaats gaat het om Greenchoice, gevolgd door Energiedirect, Vattenfall, United Consumers, Oxxio, Eneco, BudgetEnergie, Innova, Vandebron en FENOR. Deze zijn geselecteerd op basis van beoordelingen en ervaringen van klanten alsook de aanwezigheid van plus- en minpunten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *