nieuwe kantoor

Hoe ziet het nieuwe kantoor eruit na corona?

We hebben het, het afgelopen anderhalf jaar ontzettend veel voorbij zien komen. Mensen die thuiswerken en niet naar kantoor kunnen komen vanwege de verspreiding van het coronavirus. Langzaamaan wordt het weer mogelijk om vaker naar kantoor te gaan, indien er voldoende afstand gehouden kan worden en iedereen de coronaregels nastreeft. Wat we zien is dat we als het ware aan het shiften zijn naar een nieuwe kantooromgeving. Hoe ziet deze kantooromgeving eruit?

Een mix tussen thuis en op kantoor

We zien dat men een mix tussen thuiswerken en naar kantoor gaan de beste mix vinden. Fulltime op kantoor zitten zien de meeste mensen niet meer zitten. Fulltime thuiswerken is voor de meeste mensen ook geen prettige uitkomst. Dit zorgt ervoor dat een hoop kantoren hun omgeving dienen om te bouwen. Als we kijken naar een modern kantoor interieur ontwerp zien we het volgende:

  • Flexplekken waar iedereen mag zitten waar hij of zij wilt; dit is handig wanneer niet dezelfde mensen iedere dag naar kantoor gaan. De creativiteit onder werknemers groeit ook, omdat je nieuwe prikkels hebt op een nieuwe plek.
  • Open ruimtes creëren; transparantie is een prioriteit bij een modern kantoor. Open ruimtes met glazen muren en plekken voor iedereen op iedere plek. De manager krijgt niet meer dat ene fijne plekje in de hoek.
  • Een thuisgevoel op kantoor; dit betekent dat iedere werknemer zich veilig voelt. Wil jij even privé bellen of wil je rustig pauze nemen? Zorg ervoor dat je werknemers ruimte hebben dit soort dingen te kunnen doen.

Flexibiliteit en vrijheid zijn prio

De afgelopen jaren hebben veel bedrijven hier al in geïnvesteerd, maar sinds de pandemie zien we dat deze behoeften enorm zijn gestegen. Bedrijven moesten op afstand leren flexibel te werken en vertrouwen te hebben in hun werknemers. Wilt een werknemer ergens op locatie werken of op andere tijdstippen werken? Dan hoort er mogelijkheid te zijn dit vrij aan te bieden aan een werknemer. De vrijheid zorgt voor een verhoogde motivatie en productiviteit, wat weer bijdraagt aan de omzet van het bedrijf.

Ben je als bedrijf pas net bekend met deze termen en deze manier van werken? Dan is dit nog enorm wennen. Maar het is zeker mogelijk in bijna elke branche. Vind je het lastig om te bepalen hoe je op de beste manier kunt werken? Dan kun je altijd contact opnemen met een kantoorinrichter of een loopbaancoach die kijkt naar de beste werkmanier voor jouw personeel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *