De echte energie

De echte energie

Energie is niet meer weg te denken in deze tijd. Gebruik maken van kaarsen voor licht wordt alleen in de romantiek als optie gezien. Er zijn tal van concurrerende bedrijven die energie aanbieden. Maar waar vindt u nu een goed bedrijf? Als cliënt van desbetreffende bedrijven kunt u online uw ervaringen delen op ervaringen website. Hier kunt u dan ook uw Electrabel klachten achterlaten als u die heeft. Men wordt steeds bewuster van het milieuaspect en de impact, die wij als mensen hebben hierop. Hieraan gekoppeld leveren steeds meer energiebedrijven groene of duurzame energie en worden steeds meer mensen geïnteresseerd in deze vorm van energie. Met de komst van de wereldwijde klimaatverandering is het belangrijker geworden dat we er alles aan doen om de druk op onze atmosfeer door uitstoot van broeikasgassen te verminderen. 

Wat is elektrische energie?

Energie is het vermogen om arbeid te verrichten, waarbij arbeid wordt verricht wanneer een kracht een voorwerp beweegt. We hebben en verbruiken elke dag energie, en energie is er in allerlei vormen. Elektrische energie is de energie die is opgeslagen in geladen deeltjes in een elektrisch veld. Elektrische velden zijn eenvoudigweg gebieden rond een geladen deeltje. Met andere woorden, geladen deeltjes creëren elektrische velden die kracht uitoefenen op andere geladen deeltjes in het veld. Het elektrisch veld oefent de kracht uit op het geladen deeltje, waardoor het beweegt om arbeid te verrichten.

Het belang van elektriciteit

Elektriciteit is belangrijk omdat het veelzijdig en veelvuldig te bedienen is en in het dagelijks leven van een ieder wordt gebruikt. Zonder elektriciteit zou de mens andere vormen van energie moeten gebruiken die minder efficiënt zijn. Elektriciteit wordt beschouwd als een zeer efficiënte manier om energie te gebruiken, omdat het gewichtloos en makkelijk te distribueren is. Zonder elektriciteit zou de mens bijna niet kunnen genieten van moderne gemakken. Met het milieuaspect in gedachten zijn er ook milieuvriendelijke vormen van energie.

Enkele soorten milieuvriendelijke energie methoden

Groene energie kan opgewekt worden met behulp van onder andere windmolens en Zonnepanelen. Historisch gezien dienden windmolens in Nederland voor vele doeleinden waaronder het wegpompen van water uit het laagland terug in de rivieren buiten de dijken, zodat het land kon worden bewerkt. Windmolens kunnen echter ook gebruikt worden om energie op te wekken. Een windmolen is een structuur die windenergie omzet in rotatie energie door gebruik te maken van schoepen die zeilen of wieken worden genoemd. Het is een apparaat om de energie van de wind af te tappen door middel van zeilen die op een roterende as zijn gemonteerd. De zeilen worden onder een hoek gemonteerd of krijgen een lichte draaiing zodat de kracht van de wind ertegen wordt verdeeld in twee componenten waarvan er een in het vlak van de zeilen zorgt voor rotatie. Het is een milieuvriendelijke machine omdat het draait op hernieuwbare energie en geen uitstoot heeft, die het milieu kan vervuilen. Net als de windmolens zijn Zonnepanelen ook milieuvriendelijk. Zonnepanelen worden gebruikt om licht van de zon om te zetten in elektriciteit, die vervolgens kan worden gebruikt om stroom te leveren. Zonnepanelen en windmolens vragen weinig onderhoud. Ze zijn robuust gebouwd en gaan tientallen jaren mee als ze goed worden onderhouden.

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *