Het bijhouden van de opbrengsten van zonnepanelen

Het bijhouden van de opbrengsten van zonnepanelen

Je hebt zonnepanelen gekocht of je bent van plan om dat binnenkort te doen en dan ben je benieuwd hoeveel de zonnepanelen in totaal opbrengen? Een goed moment om eens te kijken hoe je dat bij kunt houden. Je zou eens kunnen kijken naar de zonnepanelen koop tips. Het is belangrijk dat je voorafgaand aan het kopen van de panelen al weet wat het gaat kosten en wat de opbrengst gaat zijn. Hierdoor weet je namelijk wanneer je je investering ongeveer terug hebt verdiend. Er zijn daarbij een aantal opties waar je goed naar dient te kijken. Wil je bijvoorbeeld zwarte of donkerblauwe zonnepanelen? Kies je voor de donkerblauwe panelen, dan kies je voor een paneel met een aluminium rand. Het kan zijn dat je dat mooier vindt dat de zwarte panelen. Echter is er ook nog een technisch verschil. Bij de zwarte panelen zijn er monocellen aanwezig en bij de donkerblauwe polycellen zijn er. Je hebt volop keuze, dus bereid je goed voor op wat je wil hebben.

Tips bij zonnepanelen

Hoe efficiënt zijn de zonnepanelen? Sommige panelen hebben een efficiency van 17%, maar ook met een efficiency van 15%. Het beste kun jij de keuze maken voor de panelen met een hoge efficiency. Ook de capaciteit is van belang om te bekijken, want deze wordt uitgedrukt in Wattpiek. Ook de prijzen van de panelen moet je niet vergeten. Je dient te kijken naar het totaal en niet naar de prijs per paneel. Je wil namelijk weten wanneer je alles terug kunt verdienen en dat kun je beter in zijn geheel berekenen en niet per paneel.

Opbrengst in de gaten houden

Je weet inmiddels hoeveel je gaat investeren in de zonnepanelen en wat de totale kosten zijn. Zorg dat je deze papieren bewaart, zo kun je namelijk bijhouden wanneer je je investering terug hebt verdiend. Je kunt bijhouden hoeveel de zonnepanelen opbrengen, dit kun je per week, maand of per jaar bijhouden. Op de meter kun je zien hoeveel je al hebt opgebracht. Het is zeker in het begin erg leuk om dat bij te houden, je zal zien dat het in de zomer ook erg snel kan gaan. Maar ook in de wintermaanden komt er zon door en draagt dat bij aan de totale opbrengst van de zonnepanelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *