Zonnepanelen, wat kost dat eigenlijk

Zonnepanelen, wat kost dat eigenlijk?

Een zeer milieuvriendelijke en duurzame manier van energie opwekken is door gebruik te maken van zonne-energie. Zonne-energie kan gemakkelijk zelf worden opgewekt door zonnepanelen op het dak van de woning te plaatsen. Als je zonnepanelen wilt aanschaffen en laten installeren dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Dit heeft te maken met omgevingsfactoren maar ook met het soort zonnepanelen dat je wilt laten aanleggen.

Verschillende soorten zonnepanelen

Net als met veel andere producten zijn er ook voor zonnepanelen verschillende soorten. In Nederland zijn 4 verschillende soorten zonnepanelen te koop. Dit zijn panelen gemaakt van monokristallijn, polykristallijn, amorf en glas-glas panelen. Deze panelen hebben allemaal andere eigenschappen en afhankelijk van de gewenste opbrengst kan het verstandig zijn om eerder te kiezen voor een bepaald type ten opzichte van de andere typen zonnepanelen. Zoek dus eerst uit welke zonnepanelen op jouw woning het best tot hun recht komen en met welke zonnepanelen je de meeste opbrengst kunt behalen.

Fabrikanten

Naast dat er verschillende soorten zonnepanelen zijn, zijn er ook veel verschillende aanbieders van zonnepanelen. De kwaliteit van de zonnepanelen is ook sterk afhankelijk van het materiaal en de fabrikant van de zonnepanelen. Zijn de panelen gemaakt met goedkoop materiaal tegen een lage kostprijs dan zullen de aanschafkosten ook lager liggen. De kans bestaat dan wel dat de kwaliteit van de zonnepanelen zelf minder is dan wanneer je voor panelen kiest van een erkende fabrikant. Ook is de kans groter dat de levensduur van de panelen langer is.

Vergelijken

Voordat je overgaat tot de aanschaf van zonnepanelen is het dus verstandig om je te verdiepen in welke soorten panelen er zijn en wat je nodig hebt om genoeg rendement te behalen met de zonnepanelen. Als je hiervan op de hoogte bent kun je het beste alles op een rij zetten en voor zonnepanelen prijs vergelijken. Dan weet je snel waar je aan toe bent en ook welke kosten je zult hebben om de zonnepanelen aan te schaffen. Houdt er bij het berekenen van de kosten voor de panelen ook rekening mee dat de panelen ook geplaatst moeten worden. Hier zijn, samen met de omvormer die ook nodig is, ook kosten aan verbonden die je in je berekening mee zou moeten nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *