Goedkoopste energieleverancier 2018

Goedkoopste energieleverancier 2018: waarom energie vergelijken écht verschil maakt

Maak je in deze koude wintermaanden aan het begin van het jaar de financiële balans op voor 2018? Vergeet dan vooral niet naar je energierekening voor dit jaar te kijken. Helaas geen financiële meevaller voor je portemonnee vanuit de energiesector dit jaar, integendeel. We gaan fors meer betalen aan energie dit jaar.

In een notendop: dit jaar betaal je tientallen euro’s extra voor de opslag van duurzame energie (ODE belasting) en aan energiebelasting. En dat zul je merken met de jaarafrekening, die zal hoger uitvallen dan afgelopen jaren. Maar dat wil niet zeggen dat je niets kunt doen. Lees je mee?

Vindt de laagste vaste- en variabele energietarieven

Je kunt tot wel honderden euro’s besparen op je energierekening door energieleveranciers te vergelijken en de goedkoopste energieleverancier voor 2018 te vinden.

Misschien denk je nu: ”Energie vergelijken? Alle energieprijzen zijn toch gewoon hetzelfde?” Ja en nee. De energiebelasting is bij iedere energie leverancier hetzelfde en wettelijk bepaald. Maar de energietarieven verschillen daarnaast per leverancier.

De energie belastingen beslaan zo’n 30% van je energierekening. Dat betekent dat meer dan de helft van de kosten nog steeds bepaald worden door je energie verbruik en de hoogte van de vaste- en variabele energietarieven. En deze verschillen sterk per energie leverancier. Afhankelijk van je verbruik kun je daar dus flink op besparen. Hoe zit dat?

Sinds de liberalisering van de energiemarkt in 2004 bepalen energieleveranciers zelf hun energieprijzen. Energie leveranciers hanteren sindsdien halfjaarlijkse vaste- en variabele energietarieven, waardoor je bij de ene energieleverancier duurder uit bent dan bij de ander. Die verschillen kunnen hoog oplopen, van enkele tientallen euro’s tot honderden euro’s per jaar. Vergis je dus niet: energie vergelijken loont wel degelijk.

We hebben het niet over simpelweg hier en daar een euro besparen, maar over tientallen tot honderden euro’s per jaar. Zorg dus dat je ieder jaar de goedkoopste energieleverancier vindt als je écht een verschil wil maken in je portemonnee.

Stap over via een energie vergelijkingssite

Stap over via een energie vergelijkingssite in plaats van direct via de energieleverancier

Wist je bovendien dat je het meeste geld bespaart als je via een vergelijkingssite overstapt in plaats van direct via de site van de energieleverancier. Waarom is dat?

Energieleveranciers weten dat ze erg hun best moeten doen om jou als klant binnen te halen met zoveel energieleveranciers op de markt. Daardoor concurreren ze flink met elkaar en vergelijkingssites kunnen je daarbij helpen.

De meeste vergelijkingssites sluiten namelijk deals met energieleveranciers waarmee ze jou extra korting kunnen bieden, bijvoorbeeld in de vorm van een welkomstkorting of een andere leuke aanbieding. En waarom zou je daar niet van profiteren?

Je bespaart jezelf tot slot een hoop tijd door energie te vergelijken via een vergelijkingssite, in plaats van op eigen houtje uit te zoeken welke energieleverancier daadwerkelijk de goedkoopste energieleverancier is.

Dus, heb jij al energie leveranciers vergelijken?

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *