energievergelijker groene energie

Met een energievergelijker op zoek naar groene energie

Groene energie opgewekt in ons eigen land is helaas nog relatief duur. Dat heeft vooral te maken met een grote vraag naar en een beperkt aanbod van duurzaam opgewekte energie. Maar hoe vind je toch de groenste en goedkoopste energieleverancier om zo weinig mogelijk te betalen voor duurzame energie? Dat doe je het makkelijkst met een online energie vergelijker.

De goedkoopste groene energie vinden

Het is niet moeilijk om de goedkoopste groene energie te vinden. Met behulp van een energievergelijker kun je eenvoudig de abonnementen van allerlei energieleveranciers met elkaar vergelijken. Voer je voorkeur voor groene energie in en je krijgt direct een overzicht gepresenteerd van leveranciers van groene energie. Sorteer op prijs en zet vervolgens direct je overstap in werking. Zo simpel is het. Ondanks dat groene energie relatief duur is, lijkt het voor de consument wel mee te vallen. Voor een gemiddeld huishouden lijkt het nog geen euro per maand te verschillen. Bovendien kun je als consument jaarlijks overstappen naar een nieuwe duurzame leverancier om nog steeds honderden euro’s te besparen.goedkoopste groene energie

Vraag naar groene energie overstijgt aanbod

Vorig jaar lieten rapporten zijn dat Nederland van heel Europa de duurste groene energie heeft. Het aanbod van groene energie uit Nederland ligt dan ook een stuk lager dan de vraag. Dat heeft geleid tot een flinke stijging van de vraag naar certificaten die garanderen dat Nederlandse stroom ook echt duurzaam opgewekt in Nederland is.

Duurzame energie is hot

Duurzame energie is hot en daardoor is de vraag naar hernieuwbare energie -en vooral windenergie- groot. Het aanbod van Nederlandse groene stroom is echter beperkt, waardoor de certificaten die garanderen dat de stroom in eigen land opgewekt is, duur zijn. Eerst was met name groene stroom uit de waterkrachtcentrales van Noorwegen en de geothermische centrales in IJsland populair. Beter gezegd, de certificaten hiervan. Het duurde echter niet lang voordat dit werd betiteld als ‘sjoemelstroom’. Er werd op deze manier namelijk niet geïnvesteerd in de verduurzaming van de eigen energieproductie. Die investering komt nu dus wel op gang, maar het komt, zo blijkt, met een prijs.Duurzame energie is hot

Windmolens, zonneparken en biomassacentrales

In Nederland vind je vooral windmolens, zonneparken en biomassacentrales. Ondanks dat de prijzen nu relatief hoog liggen, kunnen we een positieve ontwikkeling verwachten van de eigen duurzame energieproductie van Nederland. De certificaten leveren namelijk een boel op, dus het wordt voor bedrijven steeds aantrekkelijker om te investeren. Zo gaat bijvoorbeeld het Zweedse moederbedrijf van Nuon, Vattenfall, al het eerste grote windpark op zee bouwen in de Nederlandse Noordzee. En dat zonder subsidie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *