3 tips bij het kopen van verpakkingsmateriaal

3 tips bij het kopen van verpakkingsmateriaal

Als je regelmatig pakketten verstuurd is het belangrijk om deze goed te verpakken. Tijdens de verzending wordt het pakket vaak opgepakt en verplaatst. Hierdoor bestaat er een kans dat het artikel in het pakket beschadigd. Als je breekbare artikelen verkoopt is het vooral belangrijk dat je stevige kartonnen dozen en goed vulmateriaal inkoopt. Ben je benieuwd waar je op moet letten bij het inkopen van verpakkingsmateriaal? Lees dan verder en kom erachter!

Goed karton

De kartonnen doos heeft tijdens de verzending veel te voorduren. De pakketten worden steeds van pallet naar pallet verplaatst. Hier heb je als ondernemer geen invloed meer op. Door het artikel goed te verpakken kun je de klant garanderen dat het artikel zonder beschadigingen aankomt. Het is dus belangrijk om te kiezen voor kwalitatief goed karton. Karton beschermt het product goed en vangt trillingen op als het pakket valt. Kies dus voor dik karton!

Houd speling

Veel ondernemers maken de fout om zo veel mogelijk producten te verpakken in een doos. De reden hiervoor is dat het scheelt in de verzendkosten. Dit is niet verstandig, want de doos kan openscheuren als de verpakking op knappen staat. Als de doos openscheurt kan de klant het artikel niet meer retour kan doen als dat nodig is. Kies daarom altijd voor een doos die 1 centimeter groter is dan het product.

Belast de doos niet te zwaar

Naast het te vol pakken van een doos, is het te zwaar belasten ook niet handig. Door het pakket te zwaar te belasten, kan de doos hierdoor kan scheuren tijdens de verzending. Als de doos hierdoor opengaat is de kans groot dat de artikelen onderweg eruit vallen. Daarnaast is het ook niet fijn voor de klant als er een half opengescheurde doos geleverd wordt. Als webshop is een goed verpakte verzenddoos het visitekaartje naar de klanten. Een klant zal niet snel nog een keer bij jou bestellen als er een kapotte doos geleverd wordt. Voorkom dit door de doos niet te zwaar in te pakken!

Laat je adviseren!

Nu je weet waar je op moet letten bij het bestellen van verpakkingsmateriaal, is het tijd om het te gaan bestellen. Neem eens een kijkje op de website van Rotimshop.nl en bekijk het aanbod. Ze hebben een ruim assortiment aan verzenddozen en verpakkingsmateriaal. Daarbij kunnen ze alles bedrukken met jouw logo en merknaam. Heb je vragen over een product of wil je meer informatie? Neem dan contact op en laat je adviseren over de mogelijkheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *