Energieker werken met een zit sta bureau

Energieker werken met een zit sta bureau

 Is bij jou op kantoor al het sta bureau geïntroduceerd? Is het vooralsnog een enkeling die het aandurft of zijn complete afdelingen al over op ‘het bureau van de toekomst’? Wat het ook is: een groeiend deel van de beroepsbevolking is geïnteresseerd in ergonomische manieren voor veilig werken. Of dat met een kniestoel, bureaufiets of staand bureau is. We krijgen meer energie als we een actievere werkhouding kunnen vasthouden en dat zorgt ervoor dat we ons prettiger voelen.

Een dag lang zitten is niet te compenseren met een uur lang sporten 

Je hebt vast wel eens iemand horen zeggen dat het vele zitten op een kantoorbaan gecompenseerd wordt met flinke workout. Een uur hardlopen, tennissen of fitnessen bijvoorbeeld. Dit zou wel genoeg moeten zijn om de nadelen van een dag lang zittend werken te compenseren, toch?

Helaas is zelf een uur lang sporten, dagelijks, onvoldoende om de lichamelijke nadelen van chronisch zittend werken te compenseren. Ons lichaam is niet gemaakt om langdurig in dezelfde houding te blijven. Wanneer ons lichaam meerdere uren opeenvolgend zitten doorbrengt, kunnen we last krijgen van fysieke klachten. Voorbeelden hiervan zijn nek- en rugklachten.  

De enige manier om zittend werken te compenseren is door ieder uur vijf minuten te staan en te bewegen. En er is een uitstekend apparaat dat jou hierbij kan helpen.

staand werken

Sta bureau motiveert je een actieve werkhouding aan te nemen

Alhoewel het zeker niet de bedoeling is dat een sta bureau voor meer dan 4 uur per dag wordt gebruikt, is het sta bureau uitermate geschikt om afwisseling te creëren. De voordelen van het staande bureau op jouw gezondheid moeten voldoende zijn om je straks minimaal een uur per dag staand te laten werken. Jouw lichaam wordt namelijk continu gestimuleerd een actieve houding aan te nemen. Dit geeft het lichaam meer energie doordat de bloedsomloop op normale niveaus actief blijft.

Tevens ondervinden gebruikers van sta zit bureau’s minder fysieke klachten zoals de eerder besproken klachten aan de nek en rug. Dit is bij een afwisselend gebruik van een zit en sta bureau over een periode van een jaar gemeten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *