7 redenen om voor een zonneboiler te kiezen

7 redenen om voor een zonneboiler te kiezen

Het verwarmen van de watervoorziening van uw huis met zonne-energie kan u veel geld per jaar besparen. Zonneboilers gebruiken de energie van de zon om warmte te genereren – geen elektriciteit – die vervolgens kan worden gebruikt om water voor uw huishouden te verwarmen. En dat geeft de volgende voordelen:

  1. Geniet van gratis energie van de zon
  2. Bescherm uzelf tegen stijgende energiekosten
  3. Bespaar tot 45% op uw waterverwarmingsrekeningen
  4. Ontvang subsidie van de overheid
  5. Toegang tot betrouwbaar warm water 24/7
  6. Verminder de ecologische voetafdruk van uw huishouden
  7. Verhoog de waarde van uw eigendom

Bespaar

Investeren in een zonneboiler is niet voor niks. Gelukkig levert het ook wat op. Wist u dat u met een zonneboiler tot wel 45% op de energiekosten voor warm water kunt besparen? Het exacte bedrag hangt af van meerdere factoren zoals het klimaat, de grootte van uw zonneboiler en de hoeveelheid warm water die u gemiddeld verbruikt. Toch geven we u graag een indicatie van de jaarlijkse besparing die een zonneboiler u kan opleveren. Kijk naar de volgende punten:

  • De gemiddelde opbrengst van een zonneboiler: 100 tot 300 m3 gas per jaar
  • De huidige gasprijs: € 0,77 per m3 gas

Dit maakt dat u jaarlijks van €77 tot ongeveer €230 kunt besparen. Hoogstwaarschijnlijk stijgt de gasprijs de komende jaren, wat betekent dat u nog meer kunt besparen. Daarnaast geeft het uw huis meer waarde.

Tip: Haal het meeste uit uw zonneboiler. De beste opbrengst heeft u bij een plaatsing op het zuiden, zuidoosten of zuidwesten, met een hoek tussen de 20 en 60 graden. Het klinkt logisch, maar zorg er altijd voor de uw zonneboiler niet lang in de schaduw komt te liggen. Een professionele installateur kan u altijd goed adviseren.Bespaar zonneboiler

Duurzaam

Met een zonneboiler bespaart u niet alleen geld, maar denkt u ook aan het milieu. Het is een milieuvriendelijk alternatief voor vervuilende fossiele brandstoffen, zoals aardgas. Een zonneboiler maakt namelijk gebruik van zonne-energie om water te verwarmen. Bij gebruik van zonne-energie komt geen CO2 vrij. Daarnaast raakt zonlicht nooit op. Zo kunt u met een zonneboiler het gebruik van aardgas dat nodig is voor het verwarmen van water in huis met wel bijna de helft verminderen.

Subsidie

Bent u overtuigd en wilt u een zonneboiler aanschaffen, dan is er nog een mooie bijkomstigheid. U kunt subsidie krijgen als u een zonneboiler koopt. Dit komt omdat het laten plaatsen van een zonneboiler een duurzame onderneming is. Gemeentes willen het dan ook graag stimuleren. Het is dus zeker aan te raden om te checken of dit ook geldt bij uw gemeente. De subsidie voor een zonneboiler voor 4 personen kan oplopen tot 1.100 euro.

Kijk voor meer informatie op Subsidie zonneboiler.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *