Gordijnen

Gordijnen: allesbepalend voor de hoogte van jouw energierekening

Gordijnen worden nog altijd gezien als prettige sfeermakers die onze privacy waarborgen. Wat veel mensen echter niet beseffen is dat ze tevens een allesbepalende rol spelen in de hoogte van jouw energierekening. Maar hoe werkt dat dan precies? Waar moet je op letten als je maatwerk vouwgordijntjes van Kwantum aanschaft? Hoe verzeker je de verhoogde isolerende waarde van jouw woning als je gordijnen op maat laat maken? Wat maakt gordijnen eigenlijk zo bijzonder dat ze, naast hun andere praktische voordelen, ook nog eens de energierekening omlaag kunnen helpen? En hoe zorg je ervoor dat je het juiste resultaat kunt bereiken? In dit artikel geven we een aantal tips.

De functie van gordijnen

De functie van gordijnen lijkt duidelijk. Mits goed gekozen kunnen ze de sfeer in iedere ruimte bevorderen en daarnaast bieden ze je de mogelijkheid om de hoeveelheid daglicht en privacy in huis zelf te bepalen. Ook  bevatten gordijnen nog een andere belangrijke functie: ze kunnen de isolatie van de woning bevorderen.

Denken aan het milieu en zuinig omgaan met energie is voor veel mensen belangrijk. Zo ook voor de overheid. Het is dan ook niet vreemd dat nieuwbouwwoningen optimaal geïsoleerd worden, zodat mensen minder vaak onnodig energie verbruiken. In oudere woningen wil het echter nog wel eens schorten aan isolatie. Warmte verdwijnt door naden en kieren en veel ramen zijn niet voldoende geïsoleerd. Hierdoor treedt er onnodig veel warmteverlies op. Natuurlijk beschikt niet iedereen over voldoende financiële middelen om alle ramen in huis te isoleren. Gordijnen kunnen dit echter ook en zijn in veel gevallen de goedkopere en meest effectieve oplossing.De functie van gordijnen

Ramen isoleren met gordijnen

Doordat er door slecht geïsoleerde ramen veel warmteverlies optreedt in huis, is het belangrijk dat dit op verschillende manieren wordt verholpen. Gordijnen kunnen hierbij een belangrijke rol spelen. Door de dikke stof verhogen zij de isolerende waarde van de ramen van binnenuit. Warmteverlies treedt hierdoor minder snel op, waardoor de temperatuur in huis constant blijft. Dit zorgt er niet alleen voor dat het wooncomfort toeneemt, maar ook dat je minder vaak en/of hoog hoeft te stoken. Dit alles leidt tot een lagere energierekening, waardoor je ook nog eens je steentje bijdraagt aan het milieu.

Kies voor maatwerk

Heeft het wooncomfort flink te lijden onder de huidige omstandigheden? Zie je de energierekening ieder jaar hoger worden? Dan is het zeker de moeite waard om de verschillende gordijnen eens onder de loep te nemen. Het is hierbij verstandig om een specialist in te schakelen. Medewerkers van een speciaalzaak kunnen jou precies vertellen welke gordijnen geschikt zijn om warmteverlies tegen te gaan. Bovendien kunnen zij er ook voor zorgen dat de gordijnen perfect aansluiten op het formaat en de vorm van jouw ramen. Als gordijnen op maat worden gemaakt, zullen zij hun functie nog beter vervullen dan een kant-en-klaar gordijn. Bespreek daarom altijd de verschillende opties en laat het gordijn netjes inmeten door professionals. Zo geniet jij binnenkort van een milieuvriendelijke en comfortabele woning. En het geld wat je vervolgens bespaart is natuurlijk ook mooi meegenomen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *