Ga voor duurzame magazijnverlichting

Ga voor duurzame magazijnverlichting

Een van de beste en snelste manieren om een magazijn te verduurzamen is door het aanpassen van de magazijnverlichting. Verlichting in magazijnen staat namelijk vaak de hele dag aan én moet wel zo helder zijn dat medewerkers alle handelingen goed uit kunnen voeren. Grote kans dus dat dit een van de grootste energieslurpers van het hele bedrijf is. In deze blog lees je hoe je magazijnverlichting toch duurzamer kunt maken.

Led magazijnverlichting

Als je voor duurzame verlichting wilt gaan is led altijd de beste optie. Anders dan conventionele verlichting is led magazijnverlichting namelijk een stuk energiezuiniger én efficiënter. Conventionele TL buizen zetten slechts 10% van de energie om in licht en 90% in warmte. Dit betekent niet alleen dat de lampen erg warm worden tijdens gebruik, maar ook dat er een hoop energie verloren gaat. Bij led verlichting is dit precies andersom: slechts 10% van de energie gaat verloren en 90% wordt gewoon omgezet in licht. Hierdoor is er dankzij led een stuk minder energie nodig voor het verlichten van de ruimte. En hoe minder er nodig is, hoe beter dit voor het milieu is. Bij het opwekken van energie worden er namelijk veel fossiele brandstoffen verbrand en zo een hoop CO2 uitgestoten.

Het is niet voor niets dat er ook politiek gezien gepleit wordt voor de overstap naar led verlichting. In de Tweede Kamer is onlangs een motie aangenomen waarin staat dat led verlichting voor bedrijven per 1 juli 2020 verplicht is. Bovendien steunt de overheid ondernemers die de overstap maken naar led verlichting met de energie-investeringsaftrek. Dit is een regeling waarmee bedrijven een deel van de kosten van led van hun fiscale winst kunnen aftrekken. Nog meer redenen om over te stappen dus.

Led High Bay verlichting

In magazijnen is het ophangen van led High Bay lampen altijd een goed idee. Dit soort lampen zijn voorzien van de energiezuinige led verlichting én verspreiden op een krachtige manier een hele hoop licht. Hierdoor kunnen ze met gemak ruimtes van 5 meter of hoger verlichten. Dé perfecte verlichting voor magazijnen, die vaak een hoog plafond hebben. Bovendien zijn led High Bay lampen vaak ook stof- en waterdicht, waardoor dit ook ideaal is voor ruimtes die een hoge vochtigheidsgraad hebben, zoals magazijnenLed High Bay verlichting

Met led High Bay verlichting kunnen verschillende kleurtemperaturen verspreid worden. Het is aan te raden om in ruimtes waar mensen goed zicht nodig hebben en geconcentreerd moeten kunnen werken een kleurtemperatuur te gebruiken van 4000K of hoger. Dit soort verlichting is helder en kouder en bevordert hierdoor de prestaties op de werkvloer.

Bewegingssensoren

In magazijnen zijn een hoop plekken waar vaak langdurig niemand rondloopt. Zonde als de verlichting dan wel de hele tijd op volle sterkte brandt. Voeg daarom bewegingssensoren toe aan je verlichting. Hiermee kun je ervoor zorgen dat de lampen alleen gaan branden wanneer er iemand ook daadwerkelijk in de buurt staat. Dit levert een aanzienlijke energiebesparing op én is dus beter voor het milieu.

Voor een duurzame werkomgeving kun je het beste overstappen op led magazijnverlichting. Zoals eerder benoemd is dit vanaf 1 juli 2020 zelfs verplicht voor bedrijven. Voeg bewegingssensoren toe om nóg meer energie te besparen. Zo maak je een grote stap richting een duurzaam magazijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *