parasol die energie opwekt

Een parasol die energie voor je opwekt!

Nu het voorjaar is aangebroken kunnen we niet wachten om weer van de heerlijke zomerzon in eigen tuin te kunnen genieten. Voor mensen die in het bezit zijn van zonnepanelen is dit ook echt de mooiste tijd. Zij kunnen enorm veel energie opwekken de komende tijd. Nu maar hopen op een voortgang van de feestelijke zomerse dagen van vorig jaar. Dit betekent ook dat we de tuin zomerproof maken. Misschien overweeg je zelfs wel om een nieuwe parasol aan te schaffen. Terwijl je een grote collectie parasols bewonderd, is het ook mogelijk om stil te staan bij de verschillende mogelijkheden. Wat is de functie van een parasol eigenlijk? Zon weren, maar wat als je die functie om kon zetten tot iets productiefs? Een parasol die energie voor je opwekt bijvoorbeeld? Is dat mogelijk? Jazeker! In dit artikel leggen we uit hoe dit werkt.

Parasol met energie opwekkende kwaliteiten

Met een parasol energie opwekken. Dit klinkt bijna als sciencefiction, maar het is tegenwoordig wel degelijk mogelijk. Hier hoef je echt geen hightech parasol voor aan te schaffen. Iedere parasol is om te bouwen tot zonnepaneel. Dankzij een innovatieve oplossing van The Helia is het mogelijk om iedere parasol om te bouwen. Het maakt dus niet uit of je van een goedkoop of zeer duur exemplaar gebruik maakt. Door middel van speciale ‘zonnepaneeltjes’ die je op de parasol kan bevestigen, is het mogelijk om zelf een kleine hoeveelheid energie op te wekken. Bijvoorbeeld om even snel de telefoon op te laden.

De Sunflower, bedacht door the Helia werd voor het eerst gebruikt tijdens festivals. Daar werden de parasols omgebouwd tot zonnepanelen, zodat de festivalgangers even snel hun mobiele telefoon konden opladen. Het gebrek aan oplaadpunten was altijd al een heikel punt en dankzij deze oplossing is dit verleden tijd. Ook thuis kan je de Sunflower nu inzetten.

De Sunflower is bedacht door een groep vrienden, onder leiding van Joshua Vasilda. Zij bedachten dat de infrastructuur voor het leveren van energie veel beter zou moeten. Ze zijn jarenlang in de weer geweest om een nieuw systeem te bedenken. De Sunflower werd in het leven geroepen. Deze bestaat uit kleine modulaire zonnepaneeltjes, een accupack en een USB-brick. Dit energiesysteem kan op iedere parasol worden aangesloten, zodat je altijd over een extra oplaadpunt beschikt. Niet alleen thuis, maar ook bij openbare gelegenheden.

Wereldplannen

The Helia heeft wereldwijde bekendheid vergaard met deze innovatieve oplossing. Voor de toekomst hebben ze nog heel wat ideetjes in petto. Voorlopig is De Sunflower nog volop in ontwikkeling. De wetenschappers proberen een manier te bedenken waarop de energiecapaciteit verhoogd kan worden. Hierdoor zou het mogelijk zijn om grotere apparaten op te laden. Dan kan je bijvoorbeeld heerlijk onder de parasol met je laptop plaatsnemen en genieten van een ‘gratis’ oplaadpunt. Ook zijn ze van plan om het voor standaard tenten mogelijk te maken om over elektriciteit te beschikken. Toekomstplannen volop dus. Wij zijn heel benieuwd hoe dit zich uiteindelijk allemaal gaat ontwikkelen. Voor nu is dit al een hele grote stap vooruit en kunnen we genieten van duurzame energie onder een gewone parasol!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *