Duurzaamheid en wegwerp koffiebekers

Wanneer je wilt inzetten op duurzaamheid, is het belangrijk om dit op een zo breed mogelijke manier te doen. Veel organisaties pakken dit goed op, bijvoorbeeld door te starten met het inkopen van duurzame koffiebekers. Wat zijn duurzame koffiebekers precies en welke voordelen zijn er te behalen.

Wat zijn duurzame koffiebekers?

Duurzame koffiebekers zijn koffiebekers zoals van Goedkopekoffiebekers.nl. Het grootste deel van deze koffiebekertjes bestaat uit herbruikbaar karton. Door deze koffiebekertjes te recyclen kan er nieuw papier gemaakt worden. Daarnaast is er gebruikgemaakt van een speciale coating, doordat deze coating van suikerriet is, kan het gehele bekertje vergist worden en wordt het product daarmee bestempeld als 100% biologisch afbreekbaar.

duurzame koffiebekers

Voordelen van duurzame koffiebekers

Wanneer je kiest voor duurzame koffiebekers, zet je in op de volgende voordelen:

  • Draagt bij aan het groene imago van een onderneming.
  • Met wegwerp koffiebekers kun je andere mensen inspireren om ook bij andere processen binnen de organisatie te vergroenen.
  • Als koffiebekertjes meerdere keren gebruikt worden, zal de impact op het milieu nog kleiner zijn. In dat geval zijn duurzame koffiebekers een stuk voordeliger dan traditionele koffiebekers.
  • Duurzame koffiebekers voelen precies hetzelfde aan als traditionele koffiebekers en zijn smaakloos.

Duurzame koffiebekers inzamelen

Wanneer je kiest voor duurzame koffiebekers, is het belangrijk dat er doelbewust ook op het inzamelingsproces wordt ingezet. Als koffiebekertjes niet worden ingezameld, kunnen deze namelijk niet in het noodzakelijke recyclingproces worden gebracht. Zo kunnen duurzame koffiebekertjes niet op de juiste manier verwerkt worden en bestaat de kans dat het bekertje in de verbrandingsoven verdwijnt.

Karton van FSC papier

FSC papier voldoet aan strenge duurzaamheidseisen. Houd er rekening mee dat het gebruikte karton over een FSC certificering beschikt.

Koffiebekers bestellen en opslaan

Bij het bestellen van koffiebekers is het raadzaam om in één keer een grote bestelling te plaatsen. Zo kunnen er kosten bespaard worden en gaat de aanschafprijs behoorlijk omlaag. Neem contact op met een producent en onderhandel over een scherpe prijs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *