Houtpellets

Pellets: de nieuwe duurzame brandstof?

Houtpellets zijn in trek in ons land. Steeds meer mensen overwegen een duurzame manier om hun woning te verwarmen. Niet gek dan ook, aangezien de overheid al jaren hamert op gasloze woningen, minder CO2 uitstoot en duurzame alternatieven. Nederlanders worden aangestoken door dit enthousiasme en grijpen massaal naar duurzame oplossingen. Pellets van DeLangeBV worden voornamelijk gebruikt in pelletkachels, maar ook steeds vaker in de elektriciteitscentrale. Pellets zorgen er immers voor dat de CO2 uitstoot beperkt wordt en dat is iets wat wij alleen maar kunnen toejuichen. In deze blog vertellen we meer over de werking van pellets en geven we aan hoe je deze het beste kunt gebruiken om het meeste rendement te behalen.

Wat zijn pellets?

Allereerst is het natuurlijk belangrijk om te beseffen wat pellets eigenlijk precies zijn. Het uiterlijk van pellets kan je het beste omschrijven als de houtkorrels die sommige mensen gebruiken in de hokken van hun knaagdieren. De binnenkant is natuurlijk geheel anders. Pellets zijn, simpel gezegd, samengeperste houtkorrels. Deze kunnen gebruikt worden in speciale pelletkachels. Veel mensen maken gebruik van een pelletkachel ter ondersteuning van hun CV, maar de pelletkachel kan ook gebruikt worden als totale verwarming van een ruimte. Hiermee kan je een hoop kosten op de energierekening besparen én je kiest ook nog eens voor een veel duurzamer alternatief.

Wist je dat?

  • Pellets over 2 tot 3 keer meer warmtevermogen dan hout beschikken?
  • Pellets een vorm van biomassa zijn?
  • Houtpellets ook nog eens de meest zuiverste vorm van brandstof zijn? Ze zijn CO2-neutraal, vormen geen as- en roetvorming en creëren geen rookontwikkeling in huis.
  • Houtpellets bijdragen aan een lagere energierekening? Dit kan wel oplopen tot een besparing van 60%

Pellets: een innovatieve vorm van brandstof

Houten pellets zijn waarschijnlijk niet het eerste waar je aan denkt als je op zoek gaat naar een manier om je woning te verwarmen. Toch kan het zeer effectief en rendabel zijn om gebruik te maken van pellets. Voor het stoken op pellets maak je meestal gebruik van een pelletkachel. Dit is een kachel die de samengeperste korrels uit zaagsel als brandstof gebruiken. Pellets kennen vele voordelen:

  • Pellets zijn veel schoner dan hout en leveren ook minder troep op in huis.
  • Pellets zijn gemakkelijker te verkrijgen dan haardhout en zijn ook beter hanteerbaar
  • Minder vervuilend dan houtkachels door optimaal verbrandingssysteem.
  • Pellets bereiken een hoger rendement dan de traditionele houtkachel, dit omdat er veel minder pellets nodig zijn om de woning te verwarmen. Met een rendement rond de 90% is de pelletkachel zonder meer interessant te noemen.

Houtpellets kopen?

Ben je overtuigd van de krachten van houtpellets? Maar heb je geen idee waar je deze kan kopen? Tegenwoordig zijn er verschillende mogelijkheden om aan houtpellets te komen. Bovendien heb je slechts maar weinig nodig om heel veel te kunnen stoken, dus je zal de pellets ook maar incidenteel moeten aanschaffen. De meeste mensen kiezen ervoor om houtpellets online te kopen, dit levert immers veel voordelen op. Je hoeft er niet zelf op uit en de pellets worden gemakkelijk thuisbezorgd. Gemak dient de mens, nietwaar? Een beter milieu begint bij jezelf, gebruik pellets om het beste in jezelf naar boven te halen!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *