Waarom je voor een groene energieleverancier moet kiezen

Waarom je voor een groene energieleverancier moet kiezen! Wat je moet weten

Bijna elk jaar moeten consumenten zich aanpassen aan een hogere elektriciteitsprijs. De belangrijkste redenen hiervoor zijn de hogere netvergoedingen en de belastingheffing, aangezien de energieleveranciers de extra kosten doorberekenen aan hun klanten. Consumenten kunnen besparen op hun elektriciteitskosten door van tarief of leverancier te veranderen. Meer dan 30 procent van alle huishoudens heeft immers nog steeds de zogenaamde basisvoorziening; deze tarieven zijn meestal bijzonder duur. Je moet zeker op zoek gaan naar een andere energieleverancier. Energieleverancier Nuon biedt ook goedkope elektriciteitstarieven.

Nuon wordt Vattenfall

Nuon krijgt de naam Vattenfall en biedt goede tarieven aan. De overstap naar een goedkopere elektriciteitsleverancier is helemaal niet moeilijk. Met behulp van een tariefcalculator kan het vorige elektriciteitstarief eenvoudig worden vergeleken met aanbiedingen van de concurrentie. Vaak kan men ook direct de huidige verandering over dergelijke websites realiseren. De angst om na een verandering zonder elektriciteit te zitten is niet nodig. Als de nieuwe leverancier nog niet kan leveren – bijvoorbeeld omdat de deadline niet gehaald kan worden – is de lokale basisleverancier verplicht om het voor een bepaalde periode weer over te nemen.

Vattenfall Nederland: Waar moet ik rekening mee houden bij het overstappen van elektriciteit?

Als je van elektriciteitsleverancier wilt veranderen, moet je niet alleen rekening houden met de jaarlijkse kosten. Belangrijk zijn ook aspecten zoals contracttermijnen, opzeggingstermijnen en prijsgaranties, die in de berekening moeten worden opgenomen. De eens zo goedkope elektriciteitsleverancier of tarief kan immers over een langere contractperiode duurder worden omdat de energiemarkt dynamisch is. Wie altijd het goedkoopste tarief wil, zal waarschijnlijk elk jaar van elektriciteitsleverancier moeten veranderen. Lange contracttermijnen en opzegtermijnen maken het echter moeilijker om elektriciteit om te schakelen: het is in dit geval dus belangrijk dat er een prijsgarantie geldt tijdens de contractperiode. Consumenten die bereid zijn over te stappen, moeten daarom kiezen tussen een tarief met een zeer korte contractduur of een goede combinatie van prijsgarantie en contractduur.overstappen

Vattenfall Nederland: Groene stroomleveranciers als een groen alternatief

Steeds meer consumenten zijn niet alleen geïnteresseerd in een goedkope stroomvoorziening, want het milieuaspect is voor hen net zo belangrijk. Groene stroom wordt uitsluitend opgewekt uit hernieuwbare energiebronnen zoals zon, wind en water. Bij de meeste groene stroomtarieven wordt een deel van de kosten ook geïnvesteerd in de uitbreiding van hernieuwbare energieën.

Groene stroom is meestal goedkoper dan het basistarief, maar iets duurder dan conventionele elektriciteit. Wat uit het stopcontact komt is voor alle klanten hetzelfde. Aangezien alle producenten hun elektriciteit aan het net leveren, is het mogelijk dat de afnemer van groene elektriciteit zijn elektriciteit bij de nabijgelegen bruinkoolcentrale betrekt. Elektriciteit zoekt altijd de kortste weg. Klanten die groene stroom afnemen, bevorderen echter hernieuwbare energie omdat de respectieve producenten van natuurlijke elektriciteit evenveel groene energie aan het net leveren als hun klanten verbruiken. Het aandeel van groene stroom in het totale elektriciteitsverbruik en investeringen in hernieuwbare energie neemt toe naarmate de consumenten kiezen voor het groene alternatief. Benieuwd naar Vattenfall, lees dan meer op NederlandReview.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *