Elektrische gereedschappen (1)

Elektrische gereedschappen recyclen

Op TV zie je het weleens voorbij komen: mannen en ook vrouwen die zo lekker aan het klussen zijn. Zelf klussen en schaven aan een tafel, een stoel, andere meubels en andere zaken die in en om het huis zo handig en fijn zijn om te gebruiken. Of om die fiets met lekke band te maken, ook handig!

Bewaren, weggeven, weggooien?

En zo heb je op een gegeven moment heel wat gereedschappen bij elkaar verzameld. Een gereedschapskist vol. Of zelfs een garage vol met gereedschappen. Het ene stuk nog fijner, verfijnder, grootser of juist nog kleiner dan het ander. En op een gegeven moment is iets aan vervanging toe of merk je dat je het niet meer nodig hebt. Of je wilt graag een moderne versie van dat ene stuk gereedschap wat je momenteel gebruikt. Normaal deed je het bij het gewone afval als het kapot was gegaan. Maar ook als het nog niet kapot is: tegenwoordig kan je het ook verkopen op Marktplaats of aan een kringloopwinkel weggeven. Er zijn ook diverse online groepen, zoals op Facebook, waar je iets kan weggeven, verkopen of ruilen, om zo je gereedschap nog een 2e leven te kunnen geven. Denk maar aan al die besloten en open Facebookgroepen, waar toch ook weleens mensen in zitten die het niet al te breed hebben.

Maar wat als die gereedschappen nu echt kapot zijn? Wat doe je dan?
Doe je het bij het afval? Of denk je eraan om het te laten recyclen?

Wat te doen en waar jij terecht kan

Weggooien: dit is zo’n zonde en vaak écht niet nodig. Want zeker met oude elektrische gereedschappen kan je er vanuit gaan dat er vaak onderdelen zijn die opnieuw gebruikt kunnen worden. Wat dacht je van al die ongebruikte elektrische gereedschappen? Dat is duidelijk, die kunnen zonder meer opnieuw gebruikt worden. En op z’n minst zijn er diverse mogelijkheden om het recyclen op een milieuvriendelijke manier aan te pakken.

Waar kan je dit het beste doen? Zoek bij jou in de buurt op waar er bouwzaken zijn en ook doe-het-zelf-zaken. Hier kan je vaak je elektrische gereedschappen laten recyclen bij de aankoop van een nieuw of soortgelijk gereedschap. In ruim 2.500 winkels staan er speciale Wecycle-inleverbakken voor afgedankte kleine elektrische gereedschappen. Heb je ze al weleens zien staan?

Wat WCycle doet

Wat doen ze vervolgens bij Wecycle? Bij Wecycle kan men er voor zorgen dat 80% gerecycled wordt. Dat is toch zoveel meer procent dan men in eerste instantie denkt. Daar werk je dan zelf ook zo mooi aan mee wanneer je jouw elektrische gereedschappen inlevert om te laten recyclen. En ook werk je dan meteen mee aan het behoud van grondstoffen. En wordt er voorkomen dat er schadelijke stoffen vrijkomen die normaal volop vrijkomen wanneer ze gewoon in het afval terechtkomen.

Een cadeau voor het milieu, een cadeau voor jezelf

Laat het ook eens een fijne stimulans voor je zijn om te gaan recyclen, wanneer je wéét wat er voor mooie nieuwe producten zijn om aan te schaffen. Zo zijn er vele handige, mooie, compacte elektrische gereedschappen van Bosch Blauw. Je kan uit ruim 2500 gereedschappen kiezen. Dus voor elke klus een tool. Kriebelt het al bij jou om te gaan klussen?

Wat is er bij jou aan vervanging toe? Waar zocht je toch al vervanging voor?
Wanneer je je oude gereedschappen laat recyclen, doe je iets geweldigs voor het milieu én heb je een extra reden om jezelf nieuw elektrisch gereedschap cadeau te doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *