zonnepanelen op je dak

Maak gebruik van oneindige duurzame energie, neem zonnepanelen op je dak

In Duitsland zijn zonnepanelen al enorm ingeburgerd en zie je ze op ontzettend veel daken liggen. Maar niet alleen zie je ze daar op de daken liggen. Als je over de Duitse snelwegen rijdt en je kijkt om je heen zal je veel zonnepanelen parken zien liggen. Gelukkig is Nederland aan een inhaalrace bezig en zie je ze ook op steeds meer daken in Nederland opduiken. En dat is fantastisch nieuws, want zonne-energie is duurzame energie. Door zonnepanelen op je dak te leggen, help je mee aan een duurzame toekomst en je kunt er zelf ook nog veel geld mee besparen. 

Een dak op het zuiden

Heb je interesse in zonnepanelen, zodat je via je eigen zonnepanelen energie kunt opwekken, maar heb je geen geschikt dak op het zuiden? Dit is absoluut geen probleem. Zonnepanelen kunnen ook heel goed op het westen of het oosten worden geplaatst. Het is natuurlijk wel zo dat een dak op het zuiden het meeste rendement oplevert, maar ook als je een dak op het oosten of westen hebt kunnen zonnepanelen prima hun werk doen. Zelfs bij zonnepanelen die geplaatst zijn, maar niet op het zuiden liggen, is het rendement van zonnepanelen hoger dan dat van de spaarrekening. Dus als je voldoende spaargeld op je rekening hebt staan, kun je best zonnepanelen kopen. Uiteindelijk zal dit een goede investering zijn en zal je per jaar veel kosten besparen doordat er geen tot weinig energie kosten meer zullen zijn. Natuurlijk heeft het niet enkel te maken met de liggen van de zonnepanelen, maar ook met het merk, de soort zonnepaneel en de stand van de zonnepaneel. Laat je dus altijd goed informeren over zonnepanelen, zodat je zoveel mogelijk rendement kunt halen uit de zonnepanelen.

dak op het zuiden

Hoe gaat dat verdienen met zonnepanelen in zijn werk?

Als je zonnepanelen op je dak hebt, wek je met behulp van zonne-energie stroom op. Deze stroom lever je over het algemeen terug aan het net. De energie leverancier ziet hoeveel je verbruikt en hoeveel je terug levert. Dit wordt tegen elkaar weggestreept waardoor je nauwelijks tot geen verbruik meer overhoudt. Ook kan het zijn dat je meer terug levert dan dat je verbruikt, dan krijg je dus geld toe van je energie leverancier. Sommige huizen hebben een meter die nog terugloopt bij het opwekken van zonne-energie. Dit is helemaal ideaal, je verbruikt per saldo dan bijna niets en je weet zeker dat het tarief voor de levering en de terug levering gelijk zijn en gelijk blijven. Meestal kost het ongeveer vijf tot zes jaar om de investering van de zonnepanelen terug te verdienen, daarna draai je echt winst. De jaarlijkse energienota zal verleden tijd worden en de kosten zullen dus aanzienlijk lager worden. En voor het milieu is het sowieso winst omdat de energie die jij gebruikt in ieder geval duurzaam is. Een win-win situatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *