Redenen elektrische fiets

6 redenen om de elektrische fiets te pakken in plaats van de auto

Wie duurzaam, gezond en in conditie wil blijven, kan het beste bewegen op een milieubewuste manier. Het tripje naar je werk, of de route naar de dichtstbijzijnde supermarkt is de perfecte mogelijkheid om dit te doen. Wij begrijpen heel goed dat fietsen misschien net iets te vermoeiend is, daarom willen wij je graag voorstellen aan de moderne elektrische fiets. Welke voordelen brengt een e-bike allemaal met zich mee?

1. Je voetafdruk wordt minder groot

Als jij ervoor kiest om met de fiets naar je werk te gaan en je auto thuis te laten, ben je een stuk milieubewuster bezig. Jij bent tijdens het fietsen namelijk de enige die CO2 uitstoot. En de accu van je elektrische fiets? Die is gewoon te recyclen!

2. Je gezondheid gaat erop vooruit

Door je auto te verruilen voor een elektrische fiets ben je hartstikke gezond bezig. We moeten dagelijks zo’n 60 minuten bewegen en door fietsend naar je werk te gaan kom je hier zo aan toe. Overigens verbrand je bij het fietsen al snel zo’n 600 calorieën per half uur!

3. Perfect voor de lange afstanden

Bij lange afstanden ben je met de elektrische fiets makkelijk en snel op locatie, je legt met gemak 25 kilometer per uur af. Wil je een snellere fiets? Je kunt je er ook voor kiezen om een elektrische fiets aan te schaffen die 45 kilometer per uur haalt. Kortom, de elektrische fiets is tevens ideaal voor de langere afstanden.

Let er wel op dat de accu’s per fiets verschillen. De één kan jou langer ondersteunen dan de ander. Daarom moet je eerst nagaan voor welke afstanden jij de accu nodig zal hebben.

4. Gun jezelf wat ontspanning

Fietsen is super ontspannend! Tijdens het fietsen focus jij je meer op de natuur en je omgeving. Je hoeft dan even niet te denken aan alles dat thuis en op je werk nog op je zit te wachten. Geniet van het park dat er zo mooi uitziet voor deze tijd van het jaar en van de prachtige blauwe lucht.

5. Lekker energiek op je werk

Door te fietsen kom je weleens moe aan op je locatie. Wij vinden dat niet zo fijn, jij hoogstwaarschijnlijk ook niet. Als jij kiest voor de elektrische fiets zul je dit niet meer hebben. Fiets met het gevoel dat je wind mee hebt wordt een gewoonte, en zo kom jij hartstikke energiek aan op je werk.

6. Meer slaap

Uit onderzoek is gebleken dat je beter zult slapen na een fietstocht van 20 à 30 minuten. Ben jij iemand die een uur nodig hebt om in slaap te vallen? Na een fietstocht van 20 minuten zal dit worden gehalveerd! Dat is dan dus een half uur meer slaap die je te pakken hebt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *