elektrische fiets kopen

Elektrische fiets: wel of niet goed voor het milieu?

Steeds meer mensen besluiten met de fiets naar het werk te gaan. We zijn allemaal bekend met de schadelijke effecten van autorijden voor het milieu. Daarnaast is het ook nog eens enorm goed voor onze gezondheid en vermindert het het risico op obesitas. Wist je dat je ook nog eens enorm veel kunt besparen door met de fiets naar het werk te gaan? Zo hoef je geen geld meer uit te geven aan brandstof en als je zelfs je auto weg kunt doen, scheelt dit je enorm veel onderhoudskosten en belastingen. Dat kan je elk jaar enorm veel geld schelen! Maar wat als je werk veels te ver is om met de fiets af te leggen? Is het dan mogelijk om een elektrische fiets te pakken of belast je het milieu zo alsnog? Wij zochten het uit.

Elektrische fiets: wel of niet doen?

Als we letten op duurzaamheid zullen elektrische fietsen niet direct op de eerste plaats komen. Toch is het gebruik van een elektrische fiets altijd beter dan als je in de auto stapt. Het is hierbij wel belangrijk dat je voor een goed merk gaat, zoals de Matrabike elektrische fietsen, zodat je zeker weet dat het onderhoud meevalt en de accu goed werkt. Hierdoor belast je het milieu een stuk minder. Als het even kan is het allereerst aan te raden om een gewone en duurzame fiets aan te schaffen. Toch is dat niet voor iedereen mogelijk. Als je slecht ter been bent of lange afstanden moet afleggen om op je werk te komen is het niet handig als je een gewone fiets moet gebruiken. In dit soort gevallen kan een elektrische fiets de uitkomst bieden. Daarnaast is fietsen altijd nog beter dan autorijden en is het ook nog eens een stuk beter voor je gezondheid. Een win-win situatie dus.

mooie elektrische fiets

Fietsen is niet mogelijk: wat nu?

Als het gewoon niet mogelijk is om te fietsen, doordat je bijvoorbeeld continue van werkplek verandert of omdat je lichaam het niet toelaat, zijn er gelukkig nog genoeg andere manieren om te letten op het milieu. Denk bijvoorbeeld aan carpoolen met je collega’s. Zo hoeven er minder auto’s de weg op en verlagen we gezamenlijk de CO2-uitstoot van onze auto’s. Ook als je enkel een klein stukje kunt fietsen is het belangrijk om dit wel zoveel mogelijk te blijven doen. Ga bijvoorbeeld met het openbaar vervoer naar het werk en fiets het stukje om daar te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *