Gezonde binnenlucht dankzij vraaggestuurde ventilatie zonder energieverspilling

Een goede ventilatie in huis is van essentieel belang voor een gezonde leefomgeving. Uit onderzoek blijkt dat bij 1 op de 10 woningen van Nederland er meer schadelijke stoffen aanwezig zijn in huis dan buitenshuis. Daar moet nodig verandering in komen! Ondanks dat we allemaal bekend zijn met het belang van goede ventilatie gaat het nog steeds vaak mis. Het gevolg hiervan is dat woningen last krijgen van schimmels en fijnstof en de gezondheid van de bewoners gestaag achteruit gaat. In oudere woningen ging de ventilatie vanzelf. Kieren en naden hielpen een handje bij het vervoeren van vervuilde lucht naar buiten. Bij de moderne woningen zijn de huizen echter zo goed geïsoleerd dat er ook geen ruimte meer is voor ventilatie.  Een ventilatiesysteem van de Ventilatieshop kan hier dan ook niet ontbreken. Toch zijn er genoeg mensen die er nog steeds over twijfelen om een ventilatiesysteem aan te schaffen. Dat kost allemaal toch alleen maar extra energie? In dit artikel geven we je een aantal handige tips over de aanschaf van een ventilatiesysteem en leggen we uit hoe je energieverspilling kunt tegengaan en ondertussen kunt genieten van een schone leefomgeving.

Zo verspil je geen energie met een ventilatiesysteem

Een ventilatiesysteem kost onvermijdelijk wat extra energie. Dit omdat er wat warmte uit huis gehaald moet worden om de lucht te verversen. Wel kan het verspillen van energie tegengegaan worden door het gebruik van vraaggestuurde ventilatie. Er zijn verschillende ventilatiesystemen die zo gebouwd zijn dat ze zo energiezuinig mogelijk te werk gaan. Als je enorm veel belang hecht aan duurzame methodes voor het ventileren van je woning is het aan te raden om dit bij de leverancier aan te geven. Vraag vooral naar de mogelijkheden van energiezuinige ventilatiesystemen en bespreek hoe je dit bewerk kunt stellen.

goede ventilatie

Hier moet je aan denken bij de aanschaf van een ventilatiesysteem

Bij de aanschaf van een ventilatiesysteem is het soms moeilijk om te bedenken waar je op moet letten en waar je rekening mee moet houden. Wij hebben de belangrijkste dingen voor jou op een rijtje gezet:

  • Energiezuinig? Voor mensen die het fijn vinden om duurzaam te leven is het belangrijk dat hun woning ook zo duurzaam mogelijk ingericht wordt. Als gewoon ventileren niet afdoende werkt en de lucht vervuild is, is het belangrijk dat hier doormiddel van een ventilatiesysteem verandering in wordt gebracht. Als je geen energie wilt verspillen zijn er gelukkig genoeg duurzame alternatieven. Vraag naar de mogelijkheden aan de leverancier van de ventilatiesystemen.
  • Vraag naar de verschillen tussen de ventilatiesystemen. Over het algemeen kun je de ventilatiesystemen in meerdere groepen onderverdelen: systeem A,B,C en D. D+ is over het algemeen het meest duurzaam in gebruik. Je kunt dit zien als de milieulabels op elektrische apparaten. Toch verschillen deze systemen niet alleen in duurzaamheid maar ook in gebruik. Informeer naar de voor- en nadelen van de verschillende systemen alvorens je een keuze maakt.
  • Een ventilatiesysteem zelf plaatsen of laten doen? Voor een goede en duurzame werking van het ventilatiesysteem is het van essentieel belang dat deze op de juiste manier geplaatst wordt. Uiteraard zijn er genoeg handige mensen die het zelf doen, maar als je dit nog nooit eerder hebt gedaan is het verstandig om deze klus uit te besteden aan een professional.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *