led panelen

Groeiende vraag naar LED verlichting, ook in de zakenwereld

De vraag naar led verlichting blijft gestaag groeien. Tot grote blijdschap van de voorstander zien we nu ook dat steeds meer bedrijven overstappen. Led  verlichting staat al een geruime tijd bekend als het meest duurzame alternatief voor de traditionele gloei- of spaarlamp. Ondertussen blijven onderzoekers bezig met het optimaliseren van de werking van led verlichting. Naar verwachting zullen de aantal verkochte led lampen de aankomende jaren ook alleen maar toe nemen. Nu zelfs bedrijven de sprong in het diepe wagen zien we de toekomst van onze wens naar duurzame verlichting rooskleurig in. Maar wat zijn nu eigenlijk de voordelen van led verlichting die het zo interessant maken om over te stappen? Dat lees je in dit artikel.

Energiezuinig

Dit is de belangrijkste reden die wij kunnen noemen om over te stappen naar led verlichting. Led lampen zijn namelijk heel goed voor het milieu. Ook bedrijven vinden dit steeds belangrijker. Het is dan ook niet gek als je een willekeurig bedrijf binnenstapt en jezelf verwondert over het prachtige led paneel dat boven je hoofd schijnt. Als je led lampen vergelijkt met hallogeen- of gloeilampen kan je zo’n 80 tot 90% aan energie per jaar besparen. Hierdoor is de terugverdientijd ook extreem kort. En dat haalt direct ook het grootste argument onderuit dat mensen niet zo snel kiezen voor led verlichting omdat deze duurder zijn in aanschaf. Je verdient dit immers weer heel snel terug en kan ondertussen jarenlang plezier hebben van dit duurzame alternatief. Gemiddeld duurt de terugverdientijd een jaar.

led verlichting

Led verlichting gaat veel langer mee

Nog een groot voordeel van led verlichting is dat deze zeer lang mee gaan. Als we dit vergelijken met conventionele verlichting zien we dat de levensduur van led lampen aanzienlijk meer is. Als we hierbij ook nog eens de terugverdientijd mee rekenen zie je al snel dat je op langer termijn veel goedkoper uit bent met led verlichting. Zo gaat een led lamp minimaal 35.000 uur mee, waar je bij conventionele verlichting ziet dat dit zeker niet boven de 10.000 komt. Bovendien geven de leveranciers van led verlichting ook nog eens garantie mee, zodat je de lampen eventueel nog terug kan brengen als deze minder lang mee gegaan zijn. Dat is pas goed voor je portemonnee en het milieu!

Led lampen geven direct licht

We zien bij veel duurzame lampen dat het even duurt voordat ze op volle sterkte zijn. Denk bijvoorbeeld aan gloeilampen die even de tijd nodig hebben om op ‘kracht’ te komen. Bij led verlichting is dit nooit het geval. Zodra deze aan gezet worden geven ze direct ook vol licht.

Led lampen zijn er in alle soorten en maten

Met led verlichting kan je echt alle kanten op. Er zijn zelfs stylisten die het als hun missie zien om led lampen op de meest bijzondere manieren te verwerken in hun ontwerp. Doordat de keuzes eindeloos zijn kan je blijven variëren en is er altijd wel een lamp die bij jouw inrichting of stijl past.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *