zonlicht energie

Bespaar een hoop op je energie met het zonlicht van buiten!

Tegenwoordig worden we steeds duurzamer met zijn allen. Ook zijn we er veel bewuster mee bezig. Je kan een hoop op je energierekening besparen door gebruik te maken van het zonlicht. De zon is een gratis bron die jouw woning kan voorzien van warmte en energie. Er zijn meerdere manieren om gebruik te maken van de warmte van de zon. Zo kan je zorgen dat de zon altijd goed naar binnen kan schijnen in je huis of het plaatsen van zonnepanelen.

Laat de zon naar binnen schijnen

Je kan  veel warmte creëren door de zon. Het enige wat je hier voor moet doen is, zorgen dat de zon goed naar binnen kan schijnen. Zorg dus dat je geen overkappingen aan de woning vast bouwt en dat er altijd genoeg zon naar binnen kan schijnen. Doe de gordijnen dus open. Een product dat hierbij goed kan helpen zijn rolgordijnen. Rolgordijnen kun je gemakkelijk omhoog en omlaag doen. Zodra de zon gaat schijnen kan je ze snel en gemakkelijk omhoog doen, terwijl je ze ook gemakkelijk weer naar beneden kan doen, zodra de zon weg is, om zoveel mogelijk warmte binnen te houden. De beste rolgordijnen van doehetbudget.nl kunnen jou hier mee helpen. Door de ruime keuze zit er altijd wel een geschikte rolgordijn bij voor in jouw huis.

Plaats zonnepanelen

Door het plaatsen van zonnepanelen ben je milieubewust bezig en het zal aanzienlijk schelen op jouw energierekening. Het enige nadeel is wel dat het een investering is.  De aanschaf van zonnepanelen kan soms best in de papieren lopen.  Maar ook dit heb je er binnen een aantal jaren weer uit.  Belangrijk is wel dat je van te voren een goede schatting maakt van hoeveel zonnepanelen je nodig hebt. Dit ligt aan je huishouden en het verbruik. Gemiddeld gezien verbruikt een huishouden van twee personen gemiddeld 2950 kWh aan elektriciteit. Dit betekent dat er ongeveer 14 zonnepanelen nodig zijn om dit verbruik aan te kunnen. Zonnepanelen kan je het best plaatsen op daken die gelegen zijn op het zuiden. Uiteraard moet er wel genoeg plaats zijn op het dak om de zonnepanelen te kunnen plaatsen.  Indien er te weinig ruimte is, kan je er natuurlijk voor kiezen om minder zonnepanelen te plaatsen. De overige benodigde stroom zal dan geleverd worden middels reguliere stroom van een energieleverancier, zoals dat nu ook al gaat.  Daarnaast is het ook nog van belang om te bedenken wat voor soort zonnepanelen je gaat plaatsen, want ook hier zitten grote verschillen in.

Wanneer je dus kiest voor zonnepanelen is het belangrijk om je hier eerst goed in te verdiepen en wellicht een aantal offertes op te vragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *