duurzaam vs niet duurzaam

Verlichting: duurzaam vs niet duurzaam

Tussen verlichting zit heel veel verschil. Sowieso zijn er al veel verschillende soorten lampen. Zo heb je LED-verlichting, gloeilampen, TL-verlichting en nog meer verschillende soorten verlichting. Maar tussen deze soorten zit een groot verschil in duurzaamheid. In deze tijd zijn mensen ook meer bezig met duurzaam leven en daarom is het ook belangrijk om duurzame verlichting te hebben. Maar wat het is het verschil tussen duurzame en niet duurzame verlichting?

Duurzame verlichting

Duurzame verlichting is verlichting met een lange levensduur, die weinig impact heeft op het milieu en met een minimaal energieverbruik. Deze verlichting resulteert, in vergelijking met niet duurzame producten, in lagere energiekosten en natuurlijk ook lagere onderhoudskosten omdat het langer mee gaat. Als je alle lichten in huis zou vervangen voor duurzame verlichting, kan dit veel schelen op de energierekening. En niet alleen de energierekening zal lager worden, maar ook de kosten voor het vervangen van de verlichting. Met schakelmateriaal van Jung kan je er voor zorgen dat het nog de verlichting nog duurzamer wordt. Schakelmateriaal van Jung staat bekend om de combinatie van functionaliteit, design en duurzaamheid en wat erg lang mee gaat.

schakelaar

Niet duurzame verlichting

Bij een TL buis is het makkelijk te herkennen of dit duurzaam of niet duurzaam is. Bij een TL buis die bijvoorbeeld vaak in een garage hangt duurt het vaak wat langer voor deze aangaat als je de knop indrukt. Dit komt omdat er een soort starter tussen zit. Deze starter zorgt ervoor dat de buis ontbrand en dus gestart wordt. Wat we allemaal misschien wel herkennen is een knipperende TL buis bij het aanzetten van de buis. Dit betekent dat de starter aan vervanging toe is. Dit zal je bij duurzame verlichting, bijvoorbeeld LED of hoogfrequente verlichting niet hebben.

Waarom voor LED kiezen en niet voor TL

Op de werkvloer kan je beter kiezen voor LED verlichting dan voor TL verlichting. Je voelt je beter door LED verlichting en natuurlijk is LED verlichting ook een groenere keuze dan TL Zoals hierboven al besproken werkt TL door een soort starter. De kwaliteit van LED verlichting is beter dan die van TL. TL verlichting werkt door een fluoriderende laag, terwijl LED verlichting werkt door koolstof-gebaseerde samenstellingen die oplichten door transparante elektroden. Hierdoor is de kwaliteit van de LED verlichting beter dan die van TL Daarnaast is LED verlichting een duurzamere keuze. Deze verlichting gaat namelijk wel tot 20 jaar mee en ze leveren meer lichtopbrengst. Daarnaast kan je LED verlichting dimmen wat weer zorgt voor minder energieverbruik en dus ook groener is. Kortom als je voor duurzame verlichting wil gaan kies dan voor LED verlichting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *