80% energie besparen door vervanging desktop door laptop

80% energie besparen door vervanging desktop door laptop

Gebruik van laptops (notebooks) is de meest voor de hand liggende manier om energie te besparen in huishoudelijke en de meeste kantoortoepassingen. Bij laptops is verlaging van het energieverbruik van doorslaggevend belang, omdat het van invloed is op de gebruiksduur bij batterijvoeding. Men mag verwachten dat laptops met zelfs de meest energiehongerige processoren toch nog enige uren bedrijfsduur bieden. Als gevolg daarvan maken laptops gebruik van de meest energiezuinige schermen (LCD en LED), adapters, harddisks en processoren die er zijn. Alle processor-fabrikanten leveren inmiddels speciale ‘mobiele’ versies van hun processoren.

40 watt, 80 watt of 120 watt desktop PC

Wanneer men een 40 Watt laptop vergelijkt met een 120 Watt desktop PC met 80 Watt scherm kan men besparingen op energieverbruik van circa 80% verwachten. Zelfs laptops die als desktop-vervangers worden aangeboden en dus voorzien zijn van een groot 16″-17″ scherm en minder ‘agressieve’ energiebeheer instellingen kunnen nog steeds circa 50% besparen.

Samenvattend kan men stellen dat, zelfs als men alleen naar energiekosten kijkt, de aanschaf van een laptop de extra kosten misschien meer dan waard is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *