energieleverancies vergelijken

Waar moet ik op letten bij het vergelijken van energieleveranciers?

Let u bij het vergelijken van energieleveranciers er op dat de energieleverancier een leveringsvergunning heeft van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Dit is namelijk verplicht. Daarnaast kunt u ook letten op de verschillen in de algemene voorwaarden van de energieleveranciers en de verschillen in de aangeboden energieprijzen.

De algemene voorwaarden bij het vergelijken van energieleveranciers

De algemene voorwaarden kunnen per energieleverancier verschillen. De voorwaarden bij de ene energieleverancier kunnen gunstiger zijn dan bij de andere. Het kan bijvoorbeeld zijn dat u bij de ene energieleverancier bij een eerste betalingsverzuim een boete moet betalen, en bij de andere energieleverancier niet.

Vergelijken van energieprijzen

Bij het vergelijken van energieprijzen, let u dan onder andere op de geboden prijsgaranties en kortingen. Soms geldt een aangeboden prijs maar voor een bepaalde periode en kan het tarief tussentijds wijzigen. Een aangeboden korting geldt alleen voor het leveringsgedeelte van het tarief en niet voor transportkosten en belastingen.

Als u overstapt naar een andere energieleverancier, moet u ook rekening houden met een opzegtermijn van dertig dagen bij uw huidige energieleverancier. Heeft u een lopend contract met een energieleverancier voor groene stroom, dan geldt de opzegtermijn die in dat contract vermeld staat.

Om energie tarieven te vergelijken kunt u prijsvergelijkingssites gebruiken.

Dit artikel is in samenwerking gemaakt met allesoverbouw.nl. Op deze website lees je meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *