7 tips om energie te besparen

7 tips voor het besparen van energie

Zoek jij ook nog een aantal goede tips om energie te besparen? Dan zit je hier goed, hieronder vind je een aantal tips om het energieverbruik, en dus de stroomrekening, te verlagen.

  1. Maak gebruik van spaarlampen en zet lampen uit als je niet aanwezig bent in een ruimte, zelfs als het maar voor even is.
  2. Koop apparaten die niet teveel stroom verbruiken, let bij aankoop van de apparaten altijd op het energielabel.
  3. Zet apparaten die niet worden gebruikt uit. Vooral bij oudere apparaten is het belangrijk dat ze niet in de standby-stand, maar echt uit worden gezet.
  4. Houd het stroomverbruik maandelijks in de gaten. Als het stroomverbruik onverwachts hoog is, gebruik dan een energiemeter om energievreters op te sporen.
  5. Haal opladers van bijvoorbeeld de mobiele telefoon, de iPad en de elektrische tandenborstel uit het stopcontact als ze niet worden gebruikt.
  6. Bekijk of duurzame investeringen in je woning het energieverbruik en de stroomrekening kunnen verlagen. Dit kan op lange termijn kosten besparen en dus geld opleveren. Voor deze investeringen kan eventueel een extra hypotheek worden afgesloten, dus vraag indien nodig ook hypotheekadvies aan.
  7. Probeer meer was op 40 graden te wassen en vermijd het gebruik van de droger als was ook buiten kan worden opgehangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *