duurzame vakanties safari

Duurzame vakanties

Op safari in Botswana

Als mensen aan safari denken, dan denken ze vaak ook aan Afrika. Er liggen in Afrika veel verschillende landen die uitermate geschikt zijn om op safari te gaan en de meest prachtige dingen te zien. Hoewel landen als Zuid-Afrika en Tanzania de meest populaire bestemmingen zijn, valt in Botswana ook enorm veel te zien.

Botswana is ongeveer 16 keer zo groot als Nederland en toerisme is een van de belangrijkste bronnen van inkomsten voor het land. Ongeveer 16 procent van het land is bestemd voor nationale parken en reservaten. Dit is dus een gebied dat ongeveer 2 keer zo groot is als Nederland.

De woestijn de Kalahari bestrijkt het grootste gedeelte van het land en de Kalahari Game Reserve is zelfs het grootste beschermde natuurgebied in Afrika. In het noorden van Botswana ligt de Okavangodelta (ook wel bekend als het Okvangomoeras) de grootste binnenlandse delta ter wereld. Het zij allebei prachtige gebieden waar je geweldig op safari kunt.

De kosten van een duurzame vakantie

De kosten van een reis naar Botswana liggen vrij hoog. Dit lijkt op het eerste gezicht misschien een nadeel, maar het heeft ook grote voordelen. Het grootste voordeel voor de bezoeker is dat er niet heel veel toeristen zijn en je dus rustig op je gemak op safari kunt, zonder daarbij meer toeristen dan wildlife tegen te komen. Het is voor de regering ook belangrijk dat er niet teveel toeristen komen, omdat de kwetsbare natuur beschermd moet worden.

Er zijn verschillende vormen van safari mogelijk in Botswana. Je kunt mee op een georganiseerde campeersafari, of in tentenkampen verblijven. Als je zelf op pad wilt, dan kun je public campsites bezoeken Het boeken van de public campsites is echter niet altijd even gemakkelijk.

Botswana biedt vele safarimogelijkheden en het land beschikt over erg mooie wildreservaten. Als je van plan bent om op safari te gaan, dan is Botswana zeker het overwegen waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *