duurzame energie groene stroom

Eenvoudig energie besparen

Energie is kostbaar, besparen is dan ook goed voor het milieu en natuurlijk voor de eigen portemonnee. Bovendien is besparen makkelijker dan je zou denken. Zo kun je door middel van een aantal eenvoudige handelingen, al aardig besparen op jaarbasis. Een aantal tips om te bezuinigen op de gas- en elektriciteitsrekening…

Eenvoudige energie besparen tips

Enkele eenvoudige zaken die meteen aangepakt kunnen worden, zijn bijvoorbeeld het in de stand-by stand laten staan van apparaten. Haal ook GSM-laders uit het stopcontact, deze verbruiken namelijk ook stroom als hier geen GSM op aangesloten is. Ook is het aan te raden om op een lagere temperatuur de wasmachine te laten draaien, 40 graden is namelijk een prima temperatuur om op te wassen. Draai ook geen halve wassen, dit geldt zowel voor de wasmachine als de vaatwasser. Sommigen van deze tips lijken vanzelfsprekend, maar een hoop mensen vergeten deze zaken. Door een kleine aanpassing in je dagelijkse bezigheden, is het al mogelijk om te besparen.

Maar er zijn ook besparingstips die iets meer werk kosten — uiteindelijk lonen deze wel. Bijvoorbeeld het laten isoleren van het huis. Doordat het huis beter geïsoleerd wordt, houdt deze veel meer warmte vast. Warmte die bij een slecht geïsoleerd huis zal verdwijnen via bijvoorbeeld de ramen, muren, vloer en vensters.

Groene energie

Een milieubewuste manier van energieverbruik, is het gebruiken van groene energie. Zo is er bijvoorbeeld tuinverlichting verkrijgbaar welke geheel op zonne-energie werkt; deze zijn vaak niet duurder dan een paar euro. Een stapje verder is het aanschaffen van zonnepanelen op het dak. Dit is misschien wel een wat grotere investering; maar wel een die zich in de loop der tijd terug betaald.

Op zoek naar meer bespaarstips? Op internet zijn er gelukkig genoeg te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *