Energie etherische oliën

Energie besparen met het gebruik van etherische oliën

Etherische olie kopen is een ware hit in Nederland. Ze worden toegepast tijdens aromatherapie, meditatiesessies, massages en in het dagelijks gebruik. Er worden ontzettend veel gezondheidsvoordelen toegeschreven aan etherische oliën. Zo zouden ze goed zijn voor het concentratievermogen, hoofdpijn verminderen en een stress verlagende functie hebben. Maar wist je ook dat je energie kunt besparen door het gebruik van etherische oliën? In dit artikel leggen we uit hoe dat komt!

Etherische oliën zijn de ultieme geurverspreider

Heel veel mensen maken tegenwoordig gebruik van zogenaamde elektronische ‘geurverspreiders’. Dit zijn apparaten die in het stopcontact worden aangesloten en vervolgens gedurende een bepaalde periode een lichte geur afgeven. Deze worden voornamelijk gebruikt in toiletten, maar ook in woonkamers. Dit is bijvoorbeeld een aanrader bij woningen met huisdieren of bij mensen die roken in huis. Zo voorkom je de meest nare luchtjes en blijft het altijd fris in huis ruiken. In theorie klinkt dat natuurlijk geweldig, maar in praktijk ligt het toch wel anders. Doordat deze apparaten altijd zijn aangesloten op het elektriciteitsnetwerk, zullen ze energie gaan vreten. Als je meerdere apparaatjes door het huis zou hangen, zal je dit zeker merken aan de hoogte van je energierekening aan het einde van het jaar.

Etherische oliën zijn geschikt voor die mensen die een geurverspreider nodig hebben en hierbij geen energie willen verspillen. Zo zijn er speciale geurverspreiders te koop voor etherische oliën, allemaal zonder gebruik te maken van energie, en kan je hiermee de lekkerste luchtjes in huis brengen.

etherische oliën energie

Voordelen van etherische oliën in huis

Etherische oliën worden zoals hierboven genoemd voornamelijk gebruikt om de gezondheid te stimuleren, maar ze zijn ook gewoon heerlijk om te ruiken. Daarnaast kennen ze talloze andere voordelen. Wij hebben de belangrijkste voor jou op een rijtje gezet:

  • Etherische oliën verdampen ontzettend snel in de lucht. Dit resulteert in een sterke en aangename lucht. Deze lucht verspreidt zich daarnaast ook nog eens onwijs snel, waardoor ze veel effectiever werken dan elektronische geurverspreiders.
  • Etherische oliën zijn je beste vriend tijdens stressvolle momenten in het leven. Het is niet voor niets dat deze gebruikt worden voor aromatherapie, tijdens het geven van massages of meditatiesessies. Ze werken niet alleen stressverlagend, maar geven de geest een flinke boost. Zo werken ze tegen chronische vermoeidheid, kunnen ze de donkere wolken in je hoofd wegjagen en gaan ze allerlei chronische- en vaak psychische klachten tegen. Komt er binnenkort een spannend examen aan of moet je solliciteren? Steek wat etherische oliën aan en laat de verbluffende effecten zijn werk doen.
  • Etherische oliën kunnen je gemoedsrust veranderen. Er is ontzettend veel keus uit etherische oliën, ze komen werkelijk in alle soorten voor. Hierdoor is er altijd wel één die aansluit op jouw wensen of smaak. Bovendien kunnen ze heel wat doen voor je gemoedsrust. Wil jij je vandaag iets relaxter voelen of kan je juist wel wat pit gebruiken? Maak dan gebruik van een speciale olie om dit gevoel te ervaren. Het zal je verbazen hoeveel je kunt doen voor je geestelijke gezondheid, met enkel het aansteken van een olie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *