duurzame woningen

Energie besparen met de juiste isolatiematerialen

We vinden het steeds belangrijker om duurzamer te leven. We zoeken naar zelfvoorzienende oplossingen en gaan zuiniger om met ons energieverbruik. We weten hoe belangrijk het is voor het milieu om zuiniger om te gaan met de energie die we nu tot onze beschikking hebben. De overheid hamert op energiezuinigere woningen en deelt subsidies uit om dit te bewerkstellen. De fossiele grondstoffen raken langzaam uitgeput en we zoeken naar mogelijkheden om geheel over te stappen op groene energie. De meeste van ons wachten dit proces gewoon af. We zullen wel zien hoe dit in de toekomst eruit gaat zien. Maar wist je dat je ook nu al heel veel kan doen om het milieu te besparen? Bovendien kan je ook nog eens het wooncomfort verhogen en wat meer geld in je portemonnee houden door op zoek te gaan naar energiebesparende mogelijkheden in huis. Dit betekent echt niet dat je direct moet investeren in zonnepanelen of een warmtepomp. Het isoleren van je woning kan al een groot verschil maken. Maar hoe gaat dit eigenlijk in zijn werk?

Bereid je goed voor 

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om een woning te isoleren. Allereerst is het belangrijk om de juiste materialen in huis te halen, zonder de juiste isolatiematerialen zal het isoleren van de woning nooit het beoogde effect hebben. Met de isolatiematerialen van Bouwbestel weet je zeker dat je kiest voor kwaliteit en een goed resultaat mag verwachten. Uiteraard is het ook belangrijk om te bedenken welk type isolatie het beste resultaat zal opleveren in jouw woning. Hieronder vertellen we meer over alle soorten isolatie.

Vloerisolatie

We weten allemaal dat de meeste warmte ontsnapt door de vloeren, ramen en deuren. Daarnaast zorgt een koude vloer er ook sneller voor dat jouw lichaamstemperatuur daalt. Hierdoor ben je eerder geneigd om de thermostaat wat hoger te draaien en dat loopt weer flink in de papieren. Met een vloerisolatie kan je veel geld besparen op de energiekosten en verhoog je tevens het wooncomfort in huis.

Spouwmuur- of gevelisolatie

De meeste mensen die besluiten om hun woning te isoleren, kiezen uiteindelijk voor gevel- of spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie is tegenwoordig enorm populair, omdat deze relatief voordelig is en ook nog eens gemakkelijk zelf aan te brengen is. Bij spouwmuurisolatie isoleer je zowel de binnen- als buitenkant van de woning.

Dakisolatie

Een huis is vergelijkbaar met het menselijk lichaam. Waar wij veel warmte verliezen bij ons hoofd, geldt dit bij het huis voor het dak. Bij een schuin dak is het mogelijk om binnen- of buitenzijde te isoleren. Bij een plat dak heb je echter nog veel meer keuzes en kan je gebruik maken van diverse kwalitatieve isolatiematerialen. Je kunt er ook voor kiezen om de zolder te isoleren, zeker als je deze eigenlijk niet gebruikt om in te leven. Hierdoor bespaar je een hoop geld, omdat je de zolder niet meer onnodig hoeft te verwarmen en de warmte beter binnenshuis blijft.

Dubbelglas

Het gebruik van meerdere glaslagen, oftewel dubbel- of driedubbelglas, kan zeker invloed hebben op de stookkosten. Warmte wordt niet meer onttrokken uit de woning en tocht is verleden tijd. Dit verhoogt niet alleen het wooncomfort in huis, maar zie je ook duidelijk terug op je energierekening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *