bamboe jaloezieën

De grootste verschillen tussen een bamboe jaloezieën en houten jaloezieën

Bij het verduurzamen van de woning speelt goede raambekleding een belangrijke rol. Raambekleding dient niet alleen ter decoratie, maar is ook erg praktisch in het creëren van de nodige privacy, het verduisteren van de ruimte én het verhogen van de isolatie in huis. Met de juiste raamdecoratie hoef je minder vaak te stoken. Iets wat een flinke kostenbesparing oplevert. Bovendien draag je ook nog eens je steentje bij aan het milieu. Op het gebied van duurzame raambekleding is er veel te vinden. De meest gekozen varianten zijn bamboe jaloezieën en houten jaloezieën. Maar hoe maak je een keuze tussen deze twee? Wat zijn de verschillen?

Waarom kiezen voor jaloezieën?

Dit is natuurlijk de eerste vraag die beantwoord moet worden. Want waarom kies je überhaupt voor jaloezieën wanneer het aanbod van raambekleding zó ontzettend groot is?

Jaloezieën zijn de afgelopen jaren immens populair geworden. Het lijkt wel alsof iedereen ineens over een paar jaloezieën in huis beschikt. Geen wonder ook. Ze beschikken immers over talloze voordelen. Ze zorgen voor een luxe uitstraling in je interieur en zijn in heel veel verschillende varianten verkrijgbaar. Hierdoor kan je de jaloezie geheel naar wens en eigen smaak aanpassen. De beslissing om voor jaloezieën te gaan ligt dan ook enorm voor de hand. Maar dan moet je natuurlijk nog wel weten voor welk soort type jaloezieën je moet gaan. Want kies je voor hout of voor een bamboe jaloezie?

Kenmerken van bamboe jaloezieën

Opvallend genoeg zijn bamboe jaloezieën nog helemaal niet zo bekend bij het grote publiek. De meeste mensen hebben er nog nooit van gehoord. Wie wel al in aanraking is gekomen met deze raamdecoratie zal direct verkocht zijn. De uitstraling van bamboe jaloezieën is namelijk met geen pen te beschrijven. Ze doen zeker niet onder voor de luxe uitstraling van houten jaloezieën. Daarnaast beschik je over meer mogelijkheden dan bij een houten jaloezie. Zo zijn er veel meer verschillende kleuren mogelijk bij bamboe jaloezieën. Hierdoor kun je de raamdecoratie echt helemaal naar wens en de beoogde uitstraling van het interieur aanpassen.

Het grootste verschil tussen bamboe en houten jaloezieën is dat de bamboe variant over veel dunnere lamellen beschikt en beduidend lichter in gewicht is. Hierdoor gaat de bediening gemakkelijker.Kenmerken van bamboe jaloezieën

Kenmerken van houten jaloezieën

Houten jaloezieën behoren met stipt op nummer één tot de absolute favoriet wanneer het gaat om raambekleding. Dit is de meest populaire variant van jaloezieën. Het materiaal is relatief goedkoop en is tevens in verschillende kleuren verkrijgbaar. Het is bovendien mogelijk om voor houten jaloezieën met houtnerf te kiezen. Deze geven een wat luxere uitstraling en zijn daarom ook iets duurder.

Het grootste verschil met bamboe jaloezieën is dat de pakkethoogte zeer groot is. Dit kan bijvoorbeeld lastig zijn wanneer deze voor een openslaande raam of deur wordt gemonteerd.

Er is geen goed of fout bij een keuze tussen houten- of bamboe jaloezieën. Dit is met name smaakgevoelig en hangt af van de wensen voor jouw interieur. Beide varianten beschikken over enorme voordelen en zijn eenvoudig online te bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *