massaal zonnepanelen kopen

3 redenen waarom mensen massaal zonnepanelen kopen

Het is je ondertussen vast wel opgevallen dat steeds meer mensen voor zonnepanelen kiezen. Kijk maar eens in je eigen straat. Als je je ogen de kost geeft, zie je al snel dat er meer zonnepanelen op de daken prijken dan je wellicht had verwacht. De afgelopen jaren is de vraag naar zonnepanelen dan ook heel sterk toegenomen. Mensen kiezen er massaal voor om relatief zelfvoorzienend te leven. Zonnepanelen kunnen hier een grote rol in spelen.

Twijfel je al een tijdje over de aanschaf van zonnepanelen en lukt het je maar niet om die knoop door te hakken? Wij helpen je graag een beetje op weg aan de hand van de volgende 3 redenen waarom mensen massaal zonnepanelen kopen. Laat je inspireren en ga vervolgens geheel zelf aan de slag.

1.    Duurzaam alternatief

We zitten midden in een energietransitie. De overheid doet er alles aan om fossiele brandstoffen te sparen en mensen over te laten stappen op groene energie. Een goed voorbeeld is bijvoorbeeld ook dat we op weg zijn naar gasloos wonen. Helaas is groene energie momenteel nog relatief duur bij energieleveranciers. Hierdoor is het minder aantrekkelijk om hiervoor te kiezen, zelfs als het milieu een belangrijke rol in je leven speelt. Door zelf groene energie op te wekken, draag jij je steentje bij aan een gezonder en mooier Nederland. Daarnaast kan je zelfs de onnodig opgewekte energie terug leveren aan de energieleverancier. Dit resulteert in meer groene energie voor iedereen. En dat allemaal dankzij jou!zonnepanelen laten plaatsen

2.    Geld besparen op de energierekening

Natuurlijk speelt ook het financiële plaatje een belangrijke rol. Want waarom zou je in zonnepanelen investeren als je uiteindelijk nog veel extra geld kwijt bent? Gelukkig is dit niet het geval. Want doordat je de meeste elektriciteit zelf opwekt, bespaar je flink op je energierekening. Zo kan je per jaar wel honderden euro’s besparen. Daardoor spreken we bij de aanschaf van zonnepanelen ook van een investering. Er is sprake van een terugverdientijd, waarna je uiteindelijk winst kunt maken. Tegenwoordig is de gemiddelde terugverdientijd tussen de 5 en 8 jaar terwijl zonnepanelen in Nederland soms wel een leeftijd van 40 jaar kunnen bereiken. Reken maar eens uit hoeveel je dan uiteindelijk bespaart. Verbazingwekkend, nietwaar?

Wil je je woning onverhoopt eerder verkopen en is de terugverdientijd nog niet verstreken? Geen probleem. Er is tegenwoordig veel vraag naar duurzamere woning. Hierdoor kan je – indien je woning over zonnepanelen beschikt – een meerprijs vragen. Zo levert dit je uiteindelijk nog een groot financieel voordeel op.

3.    Zonnepanelen worden ieder jaar beter én goedkoper

 

De techniek heeft niet stilgestaan. Daarnaast is het aantal aanbieders van zonnepanelen de afgelopen jaren explosief gestegen. Dit heeft enorme voordelen voor je portemonnee. Dit maakt namelijk ook dat zonnepanelen bijna ieder jaar goedkoper worden én tegelijkertijd ook steeds efficiënter werken. Dit is duidelijk te zien aan de kortere terugverdientijd anno 2020. Dit ligt nu op 5 tot 8 jaar, terwijl dit enkele jaren geleden nog gemiddeld 10 jaar was. Een goede investering voor het milieu en de portemonnee dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *