Meer aandacht voor duurzaamheid

Meer aandacht voor duurzaamheid: zo doen we dat!

We besteden steeds meer aandacht aan een duurzaam en bovenal groen leven. Dat is niet alleen uitermate belangrijk voor onze toekomst en die van onze (achter)kleinkinderen, maar ook voor de toekomst van onze aarde. Willen we dat deze wereld er over 100 jaar nog precies zo uitziet? Willen we al onze dieren en planten behouden? Is het voor ons belangrijk dat onze wereld alleen nog maar mooier gaat worden? En wat willen we op dit moment? Gaan we voor een duurzaam leven, zodat we in de toekomst meer te besteden hebben? Als je op al deze vragen volmondig ‘ja’ kunt antwoorden is het tijd om aan de slag te gaan. Ondanks dat steeds meer mensen letten op duurzaamheid en groen leven, is dat nog lang niet genoeg. Als jij je steentje bij wilt dragen is het belangrijk dat je mensen bereikt. Dat kan je doen door langs de deuren te gaan en een praatje te maken. Veel beter is nog om het grootste media van Nederland te gebruiken: internet!

Mijn website vindbaar maken

Om je website vindbaar te maken voor een brede doelgroep, is het zeer belangrijk dat je goed zichtbaar bent op zoekmachines. Google is misschien wel de meest gebruikte zoekmachine ter wereld. Door hoog in Google te verschijnen, bereik je dan ook heel veel mensen. Als je wilt dat mensen je snel vinden kan je ervoor kiezen om te adverteren op Google. Dit doe je door het kopen van zogenaamde Google Adwords. Je gebruikt bepaalde zoektermen waarop je gevonden wilt worden. Google zorgt er vervolgens voor dat je, zodra er op deze zoektermen wordt gezocht, bovenaan in de lijst komt te staan. Vervolgens betaal je per keer dat er iemand op jouw website klikt.

website vindbaar maken

De kosten van Google Adwords zijn zeer uiteenlopend. Natuurlijk ligt het er ook aan welke zoekwoorden je gebruikt. Zoekwoorden als ‘lening’ en ‘hypotheek afsluiten’ worden vaak gebruikt en zijn daardoor duurder. Daarnaast checkt Google jouw kwaliteitsscore voordat ze een tarief opstellen. Als jij een website runt over duurzaamheid en je wilt gevonden worden op zoektermen als ‘lekker eten in Amsterdam’, zal je een heel stuk duurder uit zijn. Zo probeert Google zijn gebruikers enkel de beste bronnen te geven.

Wat kan je nog meer doen om mensen te bereiken?

Natuurlijk zijn er ook goedkopere manieren om je website vindbaar te maken. Duurzaamheid is een belangrijk onderwerp anno 2018, het is dan ook zaak om iets spectaculairs van jouw website te maken. De volgende simpele technieken maken van jou een ware SEO specialist:

  • Kwalitatieve webteksten: zorg dat je enkel unieke content op je website plaatst. De teksten moeten minimaal 300 woorden bevatten en krijgen ondersteuning van kopjes, tussenkopjes en plaatjes.
  • SEO hanteren: als je ‘duurzaam’ als zoekterm wilt gebruiken, is het belangrijk om deze in een tekst regelmatig voor te laten komen. Tekstschrijvers hanteren meestal een SEO dichtheid van 2 tot maximaal 6%. Dat betekent dat je in een tekst van 300 woorden, minimaal 6 keer en maximaal 18 keer het woord ‘duurzaam’ mag gebruiken. Zorg er wel voor dat de tekst nog steeds een samenhangend geheel is en dat de woorden niet storend overkomen. Je doel is immers om zoveel mogelijk mensen te bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *