duurzaam om met huisdieren

Zo ga je duurzaam om met je huisdieren

Nederlanders staan erom bekend dat we vaak beter zorgen voor onze huisdieren dan voor onszelf. Toch gaat dat anno 2018 misschien niet meer helemaal op. We zijn als mens immers helemaal om als het gaat om duurzaam en groen leven. We zien zonnepanelen op elke hoek en we maken gretig gebruik van manieren om energie te besparen of om zelf op te wekken. Onze huisdieren lijken hier nog niet veel van mee te krijgen. Is dat omdat we heel graag voor ze zorgen en ze daarom niets af willen nemen? Of is het omdat we eigenlijk niet weten dat duurzaamheid en huisdieren hand in hand kunnen gaan?  Als je gebruikt maakt van onderstaande tips zal je zien dat duurzaam leven met huisdieren eigenlijk helemaal niet zo moeilijk is. Zo houd je misschien zelfs nog wel geld over om die ene leuke puppy in huis te nemen en deze te trainen op die online hondenschool die je al een tijdje op het oog had. Ook een puppy training hoeft helemaal niet duur te zijn.

Denk aan de bodembedekking

Bij kleine dieren en katten is het belangrijk om aan de bodembedekking te denken. Er zijn enorm veel verschillende mogelijkheden hierin. En echt niet alles is even milieuvriendelijk. Als je duurzaam wilt omgaan met je huisdieren is hier de eerste stap gemaakt. Bekijk eerst goed de verpakking van een bepaald bodembedekking merk. Zorg dat je weet hoe deze geproduceerd worden. Maken ze bijvoorbeeld gebruik van gerecycled materiaal? Komen er chemische stoffen bij van pas? Is de verpakking milieuvriendelijk? Wordt er misschien gebruik gemaakt van een restproduct van een andere productie?  Zoek antwoorden op al deze vragen als je er zeker van wilt zijn dat je een goede keuze maakt voor ons milieu en ecosysteem.

Gebruik biologische verzorgingsproducten

Net als bij de mens is het van groot belang dat je een huisdier goed verzorgd. Ook hiervoor zijn tientallen verschillende producten op de markt gebracht. Allemaal met hun eigen beloftes en eigenschappen. Zorg er altijd voor dat je kiest voor biologische verzorgingsproducten, zoals biologische vlooiendruppels en shampoo.

Kies voor grootverpakkingen

Om het milieu zo min mogelijk te belasten is het belangrijk dat je zoveel mogelijk koopt in grootverpakkingen. Zo verbruik je veel minder afvalmateriaal en dat is weer beter voor ons milieu. Zorg dat je ook enkel kiest voor biologisch geproduceerde brokken. In veel brokken zit restafval van dieren die een slecht leven gehad hebben. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een goedkopere oplossing: voer je huisdier restjes van jouw eten. Zo gooi je ook nog eens minder weg. Als je echt je best wilt doen om dit te laten slagen, kan je deze ook nog eens halen op de fiets. Dat scheelt een hoop brandstof en het is nog gezond ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *