gloei lampen

Gloeilampen eruit en spaarlampen erin!

Tegenwoordig vind je in vrijwel alle elektronicazaken een groot assortiment aan spaarlampen. Toch zien we ook in 2018 nog genoeg huishoudens met een hele lading gloeilampen en die geen idee hebben wat voor voordelen ze mislopen. We kijken hierbij ook naar het milieu. Hoeveel zou het wel niet schelen als ieder huishouden over zou gaan op de spaarlamp? Het resultaat is verbluffend, maar wat houdt ons dan nog tegen? Nieuwsgierig naar alle voordelen van de spaarlamp? Lees dan gauw verder!

1.    Bespaar energie

Spaarlampen hebben veel minder watt nodig om dezelfde hoeveelheid licht te creëren. Dit scheelt een heleboel energie. Als je over spaarlampen beschikt zet je de eerste goede stap naar een duurzaam leven. Doordat de spaarlamp minder stroom verbruikt, zal dit ook veel beter zijn voor het milieu. Energiebronnen worden immers minder uitgeput. Zeker met het oog op de toekomst van onze (klein)kinderen is dit een belangrijke stap die jij helemaal zelf kunt maken! Wist je dat als iedereen over zou gaan op de spaarlamp dit honderdduizenden kWh stroom zou schelen?

2.    Bespaar geld

Verkeerd gebruik van verlichting kost de middelde Nederlander zo’n 100 euro extra per jaar. Natuurlijk zijn er verschillende bespaartips waar je rekening mee kunt houden. Zorgen dat alle verlichting uitstaat als je naar bed gaat of uit huis vertrekt is al de belangrijkste tip. Toch kan je nog iets veranderen! Uit onderzoek is gebleken dat het gebruik van spaarlampen je bijna 70 euro in kosten zal schelen.

3.    Levensduur

De spaarlamp gaat bovendien ook nog eens veel langer mee dan de gloeilamp. Hij kan bijna 10x zo lang branden! Let wel op dat het aan- en uitzetten van de lamp telkens ten koste gaat van de levensduur. De spaarlamp is dan ook iets minder geschikt voor het toilet of op plekken waar je maar eventjes verlichting nodig hebt.

Waarom dan toch geen spaarlampen?

Ondanks al deze voordelen blijven toch veel mensen bij de oude en vertrouwde gloeilamp. In veel gevallen ligt dit aan de aanschafkosten. Economisch ziet het er veel minder aantrekkelijk uit om voor een spaarlamp te gaan als de gloeilamp vele malen goedkoper is. Toch moet je beseffen dat de spaarlamp op langer termijn zijn geld dubbel en dwars waard is. In de juiste handen kan je heel veel geld besparen en je hoeft ook niet zo snel meer een nieuwe lamp aan te schaffen. Deze voordelen maken de spaarlamp opeens een stuk aantrekkelijker.

Spaarlampen op kantoor

Bij grote kantoren is het vaak lastig om grip te houden op de energierekening. Met behulp van spaarlampen kan je ervoor zorgen dat er in elk geval minder stroom wordt verbruikt. Daarnaast is de levensduur van deze lampen zeer lang door de werkomgeving. Mensen blijven immers lang op hun kantoor zitten en de verlichting wordt niet om de haverklap aan- en uitgezet. Dat komt de spaarlamp alleen maar ten goede.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *