besparen op verlichting

De meest duurzame oplossingen voor in huis

Het afgelopen jaar stond in het teken van energiezuinig wonen. De Nederlandse woningen werden massaal geïsoleerd en er werd ook aan zelfvoorzienende maatregelen gedacht. Natuurlijk hoef je niet direct diep in de buidel te tasten voor een energiezuinigere woning. Er zijn heel veel manieren om geld te besparen en je steentje bij te dragen aan het milieu. In dit artikel vertellen we meer over de meest duurzame oplossingen voor in huis.

Maak geen onnodig gebruik van de wasdroger

Door de jaren heen zijn er steeds meer huishoudelijke apparaten bijgekomen. Deze maken ons leven een stuk makkelijker en zorgen er voor dat huishoudelijke klusjes sneller geklaard zijn. De wasdroger is daar één van. Tegenwoordig maakt bijna elk gezin gebruik van dit apparaat. Het zorgt er voor dat kledingstukken sneller droog zijn en ook weer snel gedragen kunnen worden. Het nadeel is echter dat de wasdroger enorm veel energie vraagt. Dat moet toch ook anders kunnen?

Dat kan ook! Een droogmolen bestellen is het antwoord op al jouw vragen. Bij een droogmolen denken veel mensen direct aan een simpel wasrek. Dan duurt het toch ontzettend lang voordat je kleding droog is? Bovendien is het niet altijd mooi weer. Een droogmolen werkt toch een beetje anders. In tegenstelling tot een traditioneel wasrek kan een droogmolen draaien. Hierdoor kan je de was gemakkelijk ophangen zonder je plek te verlaten. Daarnaast is de droogmolen gemakkelijk te verplaatsen. Een droogmolen werkt perfect als alternatief voor een wasdroger. De was is binnen een oogwenk droog en het is ook nog eens een zeer milieuvriendelijke en goedkope oplossing. Een win-win situatie voor iedereen!

Schaf een vloerkleed aan

Het klinkt misschien als een vreemde tip, maar de aanschaf van een vloerkleed kan bijdragen aan lagere stookkosten, een gezonder milieu en een hoog wooncomfort. Het vloerkleed is echt terug van weggeweest. Niet zo gek ook eigenlijk als je bedenkt van hoeveel voordelen je kunt genieten dankzij het vloerkleed. Hierbij denken we niet alleen aan een comfortabele vloerbekleding om op te lopen, maar ook aan de warmte die het onze woning biedt. Daarnaast verhoogt een vloerkleed ook de sfeer in huis. Genoeg redenen waarom een vloerkleed het overwegen waard is.

Een vloerkleed verlaagt de stookkosten? Hoe zit dat eigenlijk? Het klinkt misschien een beetje vreemd maar het is wel degelijk zo. We weten allemaal dat de meeste warmte uit huis ontsnapt door de muren, deuren, ramen én de vloer. Met een vloerkleed voorkom je gemakkelijk dat de warmte ontsnapt. Daarnaast koelen je voeten minder snel af, waardoor je lichaamstemperatuur ook aangenaam blijft. Zo ben je niet zo snel geneigd om de thermostaat een standje hoger te zetten. Kies bij voorkeur voor een hoogpolig vloerkleed, deze houdt de meeste warmte vast.

Gebruik spaar- of ledverlichting

Veel stroom gaat verloren aan onzuinige verlichting. Hartstikke zonde natuurlijk en helemaal niet nodig. Bekijk jouw eigen lichtbronnen eens kritisch. Veel mensen hebben geen idee welke verlichting ze daadwerkelijk gebruiken. Dankzij spaar- of ledverlichting bespaar je gemakkelijk veel geld en geniet je ook nog eens van een langere levensduur. Net als bij een droogmolen is het een stap die je even moet zetten en waar je vervolgens nooit meer zonder wilt. Duurzaam wonen is helemaal niet zo lastig als het lijkt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *