Ideeën voor duurzame oplossingen bedrijf

Ideeën voor duurzame oplossingen bedrijf

Waarom zou je willen verduurzamen? Mensen kunnen diverse motieven hebben, van het schoner achterlaten van de planeet voor de volgende generaties tot een besparing op energie. Weer anderen vinden het belangrijk om hun geld in een verstandig project te steken. Ben je op zoek naar duurzame oplossingen voor je bedrijf, lees dan meer over de mogelijkheden voor duurzaam ondernemen.

Groene oplossingen voor bedrijven

Een belangrijke bijdrage aan verduurzaming vormt een lagere CO₂-uitstoot. Die kan je bereiken door je medewerkers vaker thuis te laten werken of met het openbaar vervoer te laten reizen. Samen reizen in één auto scheelt ook veel uitstoot. Gebruikt je bedrijf veel pallets voor het transport van producten, dan zijn pallets van gerecycled plastic een van de duurzame oplossingen bedrijf die helpen om je bedrijf milieuvriendelijker te maken. Ten slotte kan je ook het afval van je onderneming scheiden met het oog op recycling. Zet hiervoor bakken neer, zodat papier, plastic en inktpatronen apart ingeleverd kunnen worden.

Je boerderij of bedrijf verduurzamen

Ook je productieproces verduurzamen kan veel winst opleveren voor het milieu. Zo kan automatisering zorgen voor een snellere productie en betere monitoring, waardoor de kwaliteit van je product verbetert. Doordat er minder productiefouten ontstaan, is er ook minder afval. Ook op kantoor kan je heel simpel je bedrijf verduurzamen, door bij de inkoop van kantoorartikelen en producten voor de kantine voortaan te letten op keurmerken. Denk aan FSC-keurmerken voor papier en ecokeurmerken voor koffie en thee. Ten slotte zijn ledlampen en spaarlampen zuiniger in gebruik dan gloeilampen.

Duurzaam ondernemen met zonne-energie en meteen besparen

Iedereen kan eigen duurzame oplossingen voor zijn bedrijf bedenken. Veel ondernemers hebben interesse in het gebruik van duurzame energie, bijvoorbeeld door groene energie af te nemen of zelf op te wekken. Een van de bedrijven waar je terecht kan voor het kopen van zonnepanelen op afbetaling, is Zon Zakelijk. Deze onderneming helpt je met alles wat je nodig hebt voor de installatie en oplevering. Zo kan je met je zonnepanelen meteen gaan besparen op je energiekosten, zonder dat je zelf een investering doet.

Je begint meteen met het terugverdienen van de kosten van het maandelijkse bedrag van de zonnepanelen en je energierekening neemt fors af. Na anderhalf tot twee jaar heb je de aanschaf terugverdiend. Een adviseur kan voor je berekenen welke opbrengsten in jouw geval mogelijk zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *